Kako se obući za košarku

Košarkaške sfere razlikuju se jedna od druge prvenstveno po veličini, gdje je svaka dizajnirana za različite vrste igrača — damu, muškarca ili dijete. Razlike se takođe mogu sastojati u boji, proizvodu ili završnoj obradi za unutrašnju ili spoljašnju upotrebu. Preporučićemo vam tačno kako odabrati košarkašku loptu tako da ispuni vaše potrebe i igra sa njom je bila prijatna. Najčešća briga za odabir košarkaške lopte. Koju veličinu košarke za odabir? Košarkaške sfere biti dostupan u veličinama 1, 3, 5, 6 i takođe 7. Veličina 1 ima malu rundu za mlade da igraju u košarkaškim mini majicama. Veličina 3 je razvijena za mlade u rekreativnoj upotrebi, dimenzija 5 za juniore. Veličina 6 se koristi za žensku igru, a veličina 7 je glavna veličina za mušku igru. Veličina 7 koriste sva zvanična FIBA (Međunarodna Košarkaška federacija) muška takmičenja, kao i košarka koja se igra u NBA ligi. Koji proizvod sfere je najbolji za mene? Za proizvodnju košarkaških sfera koriste se sintetička prirodna koža, guma i takođe prava prirodna koža. Početnicima i školarcima za časove preporučuju se gumeni krugovi. Imaju dobre atribute, kao i jeftinije, pa vas njihovo moguće brzo nošenje neće mnogo vratiti. Napredniji i mnogo manje potrebni igrači imaju veću vjerovatnoću da zgrabe sferu napravljenu od prirodne kože koju je napravio čovjek, koja je mnogo čvršća i ugodnija na dodir od gume. Za igrače koji igraju na najvišem nivou, kao i za profesionalce, predviđene su sfere napravljene od prave prirodne kože. Kožne kugle se ne koriste na vanjskim površinama, jer se brže lome.Kako se obući za košarku

Da li vrijedi dobiti markiranu košarku?

Ako igrate košarku, lopta je neophodna, očigledno– međutim ne mora biti najskuplja niti od uglednih brendova. Bez obzira na to, najefikasnije kvalitetne košarkaške lopte dolaze od proizvođača Molten i takođe Spalding, koje imaju FIBA homologaciju. Igraju u raznim košarkaškim takmičarima, koji se sastoje od NBA. Ipak, ne možete pogriješiti ni sa Gala sferama. Prilikom odabira sfere vrhunskog kvaliteta općenito plaćate dodatno, ali osiguravate visoku kvalitetu izrade kao i dug vijek trajanja. Koja dodatna oprema prilikom sticanja košarke ne zaboravite. Ako kupujete košarkašku loptu, Ne zaboravite da kupite još dvije potrepštine: pumpe će se moći naći u pomoći u slučaju kada locirate da sfera više nema svoju čvrstu formu, a također je i igranje s njom nezgodno. U ovom slučaju, opcija je osnovna: rundu treba raznijeti. Sphere torbe su također korisne. Možete ih koristiti ako putujete sa loptom, na primer, u teretanu ili na igralište. Sfere će sigurno biti manje komplikovane za donošenje, kao i dodatno, torba će mu ponuditi suštinsku sigurnost od oštećenja.

Košarkaške lopte

Za najmlađu djecu i stručnjake

Napravljen je od gume, sintetičke i takođe prave kože

Cijena od 299 do 6 000 CZK

Materijal

Vrsta materijala ogleda se u držanju i žilavosti runde. Izbor je gde i koliko često igrate.

Gumeni

Najveća prednost gumenih i gumenih metaka je njihova povoljna cijena. Iz tog razloga, posebno su pogodni za početnike, škole itd.Možete se igrati s njima u sali kao i vani. Negativni aspekt je smanjena dugovječnost.

Sintetička prirodna koža

Sintetička koža najčešće se koristi od materijala za izradu košarkaških sfera. Ove sfere su izuzetno otporne i dobro obrađene. Vještački proizvod može imati posebnu površinu za upotrebu u holu ili na otvorenom.

Koža

Sfera napravljena od prave prirodne kože sigurno će se koristiti posebno od strane vrha i takođe zahteva igrače. Ovo je najfiniji materijal sa najefikasnijim stambenim objektima. Sfere od prirodne kože posebno su dizajnirane za salu-kada se koriste na otvorenom, sigurno bi se previše istrošile.

Unutrašnjost naspram vanjske upotrebe

Košarkaške sfere razvijene su ili za dvoranu (u zatvorenom) ili za vani (vani). Ako želite igrati uglavnom na vanjskom terenu, odaberite loptu napravljenu od gume ili sintetičke prirodne kože koja ima poseban premaz. Prava koža nije pogodna za igru vani, jer je skupa i ne vrijedi je odmah nositi. U sali se možete zabaviti sa skoro svime, bilo da je runda od gume ili veštačke prirodne kože sa završnom obradom napravljenom za ovo. Sfere od prirodne kože tada su direktno namijenjene dvorani.Dizajn. Kod zvaničnih konkurenata koristi se ujednačen raspored prema FIBA kriterijumu, odnosno smeđa/narandžasta sa crnim rebrima. Ipak, za privatnu i rekreativnu upotrebu, možete birati između izbora dizajna i boja. Ako kupite košarkašku loptu za djecu, takođe možete birati između tema kao što su kućni ljubimci i druge slike.Unutrašnjost naspram vanjske upotrebe

Tačno kako napuhati košarkašku loptu

Da biste digli košarkašku loptu u vazduh, neophodno je nabaviti iglu namenjenu za ovaj cilj. Možete ga gurnuti kroz isključenje bez problema. Ako je ovo teško, preporučuje se da se igla navlaži vodom ili uljem. Pomoću pumpe raznesite sferu na pritisak od 0,3 kg po cm2. Nakon toga sačekajte 12 do 24 sata, kao i pustite da sfera “plijesni”. Zatim, ako je neophodno, povećajte. Cijelo pumpanje košarkaške sfere mora biti sporo. Ako idete i teško na to, postoji opasnost od štete. Ne pretjerujte ili preuveličavajte rundu, u ovoj situaciji ona sigurno neće imati idealne atribute za igru.

Održavanje košarke

Rutinsko održavanje produžit će vijek trajanja runde. Ne izlažite ga sunčanoj ruti i na toplotu, kao što su topli Automobili i kamion. Jednostavno operite rundu toplom vodom ili upotrijebite normalan sapun, kao i pustite da se potpuno slobodno osuši. Ipak, nemojte koristiti agresivna sredstva za čišćenje kao što su deterdženti ili rastvarači. Kupujte loptu na čistoj, potpuno suvoj lokaciji.

Rečnik pojmova-košarka

Gumeni

Guma je materijal koji se koristi za manje skupe košarkaške lopte, međutim moramo računati na kraći životni vijek. Gumene lopte su pogodne za novajlije, za obuku na fakultetima i igru na otvorenom.

Umjetna prirodna koža

Sintetička prirodna koža jedan je od najčešće korištenih materijala za izradu košarkaških sfera. Zapravo je dobio privlačnost za odličan omjer cijene i efikasnosti. Sfere od sintetičke kože imaju različite površine za vanjsku i unutrašnju upotrebu.

FIBA odobrenje

Sfere koje zadovoljavaju homologaciju FIBA-e, odnosno Međunarodne košarkaške federacije, zadovoljavaju tehničke parametre:

– dimenzije su 7 i obim im je 749-780 mm

– rođenje ime proizvođača i takođe identifikacioni broj

– napravljen od prave ili sintetičke prirodne kože

– nemaju nikakva opasna jedinjenja ili materijale koji izazivaju alergije

– nemaju teške metale

– imajte odskok od najmanje 1 300 mm kada padnete sa visine od 1 800 mm na tešku površinu

– u atmosferi sa temperaturnim nivoom od 70 ° C tokom 7 dana ne pokazujte nikakva podešavanja u izgledu kao i drugim domovima

– proizvođač lopte mora imati FIBA kvalifikacije

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *