Dva pripravnika i dalje su u kritičnom stanju nakon snimanja u Beogradu

Dva pripravnika i dalje su u kritičnom stanju nakon snimanja u BeograduSiniša Dučič, direktor dječije bolnice Tiršova cesta, rekao je da je žena ostala u smrtonosnom problemu sa ranama od vatrenog oružja u glavu. Od 6 učenika primljenih u srijedu u zdravstvene ustanove u Beogradu nakon strijeljanja jednog 13-godišnjeg studenta, 2 su još uvijek u kritičnom stanju. U četvrtak ujutro, vlasti za wellness u susjedstvu izvijestile su o tome. TASR je dobio dosje iz Hina news tvrtke. U srijedu rano ujutro, sedmogodišnje dijete ubilo je 8 kolega iz razreda, a također i čuvara koledža u jednoj osnovnoj školi u Beogradu. Ispalio je 2 oružja koja su pripadala njegovom ocu. Dodatno je nanio štetu još sedmoro djece i instruktoru.

Direktorka fakultetskog Medicinskog Centra Milka Ašanin obavestila je novinare da je njegov dom zdravlja zapravo dobio tri učenika kao i nastavnika. U četvrtak ujutro, tri od njih su ostali u odličan problem, jedan smrtno bolestan za povrede vrata i kičmenog stuba. Siniša Dučič, direktor dječije medicinske ustanove u Tiršovoj ulici, izjavio je da je djevojčica ostala u smrtonosnom problemu sa povredama glave od vatrenog oružja. Zajedno s njom tretiraju se još dva učenika.

Oko 500 građana Beograda uključilo je Univerzitetsku bolnicu da da krv

Institucije u Srbiji održale su u četvrtak minutu šutnje u čast meta. Širom nacije sigurno će posmatrati trodnevnu državu koja tuguje od 5-a. do 7. Mej. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić predložio je da vlada prihvati dvogodišnje odlaganje oružja i stroge procedure za licenciranje. Na novinarskoj konferenciji otkrio je i da će starosna granica za krivične obaveze sigurno biti smanjena sa 14 na 12 godina. Šef vlasti Veselin Milić ustvrdio je da je policija primila prvobitni telefonski poziv po pitanju pucnjave od osoblja koledža. Tada ju je dete pozvalo, predstavilo se kao Kosta Kemanovič, a takođe je pomenulo da se borio sa brojnim pojedincima u školi. Policajci su odmah smjestili dijete i uhapsili ga na školskom travnjaku. Prema riječima direktora vlasti, on je temeljito planirao pucnjavu i izabrao oboljele. Cilj za čin još nije prepoznat. Pored manjih kvalitetnih pištolja, u ruksaku je imao i 4 molotovljeva koktela. Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je njegov otac imao veliki broj oružja u bez rizika, kao i dječak očigledno prepoznao kombinaciju brojeva potrebnih za otvaranje. Navodno su otišli u streljaštvo da vježbaju jedni s drugima. Moj tata se bavi čuvanjem policajaca.

Beograd-savršen povratak u vremenu

Za turiste iz inostranstva koji žele da vide Evropu, Beograd sigurno neće ići na vrh pozicije gradova u koje treba ići. Ipak, postoji mnogo faktora za odabir upravo ovdje-atmosfera, pravi Slovenski temperament, osnovna, ali vrhunska hrana, kao i nevjerovatan kontrast starih struktura sa novim savremenim. Pored toga, mnogo znamenitosti koje možete ceniti upravo ovde. Beograd isporučuje veće nego što bi se moglo pojaviti na prvi pogled. Beograd je grad u čijim se primarnim pogledima jednog dana možete videti. Postoje dodatno velike ponude kontrasta – nešto različito na svakom koraku. I srpski karakter i apel, koji će sigurno biti potpuno prikazan na dan fudbalske utakmice, sport koji je verska uverenja za Srbe, a još više u Beogradu Partizan ili Crvena Zvezda? Ako se pravilno pozabavite ovim istragom, to će vas spasiti od briga, kao i da ćete imati mogućnost plaćanja za gotovo sve. Zbližavanje sa Srbima dolazi putem patriotizma, i koliko god im dugo pokazujete da volite Srbiju, oni će vas sigurno tretirati kao članove porodice. Šta misliš ispod ovoga? Objasnit ću u dolje navedenim paragrafima, koji se sastoje od toga zašto sam u podnaslovu upotrijebio izraz “odličan povratak u vremenu”.Beograd-savršen povratak u vremenu

Ulaz u Beograd

Već prvi obrisi Beograda su istinsko iskustvo sa wow rezultatom. Možda je to bila samo slučajnost, ali dan pre nego što sam se približio Beogradu, sanjao sam da sam se našao u Bratislavi od 80-ih godina.godine. Strukture više shabby, automobili stariji, javni prevoz u povojima. Auto stižem do Beograda i takođe verujem: “da li još jednom spavam i ovaj san se nastavlja?”Ovaj trenutak je to bila činjenica. Utisak Beograda je posebno kao Bratislava u 70-ih godina. -80. godine prošlog veka. Staro, grubo, čudno. Pozovite na starenje. Vanjske komponente grada, opisane kao blokovi, vrve starim montažnim zgradama, kojima se, očigledno, dugo vremena niko nije bavio. Njihovi idealni dani su dugi iza njih. One su mnogo jedinstvenije jer imaju zaista neravne oblike – verande koje se protežu čine da strukture podsjećaju na nepravilan osmougao, razne druge verande su izgrađene direktno u zgradu kao da su zaseban prostor. Čudne stare montažne zgrade takođe su dopunjene potpunim čudnijim aspektima, kao i jasno dominira struktura koja se ne može zaboraviti.

Zapadna kapija Beograda

Zapadna kapija Beograda-ovo je zgrada sa vrhunskom gravurom Zepter, koja deluje kao izmišljena vrata u glavni grad Srbije. Dve tanke zgrade bloka, jedna nesimetrično više od druge, povezane su sa 2, srećom, simetričnim stubovima, koji u centru vrha presecaju most koji podseća na drugačiju tanku rezidenciju, kao i na idealnom stubu toranj koji podseća na NLO. To je malo “ružan” Seattle. Zaista se pitam u šta je arhitekt ove zgrade vjerovao kad ju je napravio. Tačnije, koliko je potrošio. Jedna od premade struktura je pored dopunjena ogromnom uzdužnom pravougaonom promocijom. Vjerujem da ljudi koji tamo žive neće uživati u gubitku vida. Međutim, u okolini se zapravo mogu vidjeti samo loše montažne zgrade koje izgledaju još gore kao i starije od najmanje pravilno održavanih slovačkih spavaonica. Brutalistički stil zgrade, koji podseća na distopijski film-ovo je dobrodošlica iz Beograda.

Iz pozadine Beograda

Beograd je jedan od najranijih gradova u Evropi sa stanovništvom koje konstantno postoji najmanje 7.000 godina. Ne mnogo od centra Beograda postoji kultura koja je čak i kao naselja u Mesopotamiji. Pronađeni drevni Vinchovi likovi naroda koji su se raščistili na kritičnoj Evropskoj lokaciji prije 4.000 godina jedan su od najranijih oblika abecede. U prvom veku n.l. Rimljani su osvojili Beograd, vladali gradom i zadržali ime naselja Singidunum duže od četiri veka. Nakon rascjepkanosti Rimskog Carstva na zapadno i Istočno Rimsko carstvo 395. godine, Singidunum se razvio u granični grad orijentalnog carstva. Gubitak Rimskog Carstva praćen je upadom Varvara-istočnih Avara, Gepidaja, Gota, Sarmata, kao i Slovena. Kao rezultat svog područja na samoj granici, Beograd se borio sa stalnim udarima, ali i razaranjima. Singidunum više nije mogao odoljeti napadima, pa ga je 441.godine opljačkao Atila hunski. Sanacija je došla 488. godine ruku pod ruku s orijentalnim carem Justinijanom, koji je obnovio Singidunum 535.godine i ponudio mu vojni značaj. Na kraju 6. u XVII veku citadela je napadnuta, kao i uništena od strane Avara i Slovena, kao i čak i ime Singidunum je zauvek izgubljeno. Srpsku vlast nad Beogradom započeo je 1284. godine srpski kralj Dragutin, zet kao i gospodar ugarskog kralja Ladislava IV.od 1403. do 1427. godine grad je značajno cvetao i bio je samo jedan od najvažnijih ekonomskih, društvenih i verskih centara Evrope sa oko 40-50. 000 stanovnika. Turci su Beograd smatrali jednim od najgorih prepreke upadu u Centralnu Evropu. Dominirali su njime 1521.godine pod komandom sultana Sulejmana Veličanstvenog, srušili i spalili grad. Turski Beograd je kasnije postao ogroman trgovački i strukovni Centar, doživeo je 170 godina mira i uspeha.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *