Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Jedan od najboljih mladih alternativnih bendova iz Velike Britanije, TOY(UK) koji je pažnju na sebe skrenuo prvim singlom "Left Myself Behind", a kasnije i istoimenim debi albumom iz 2012. godine koji im je doneo nastupe uz bendove The Horrors i The Vaccines, nastupiće u nedelju, 13. maja 2018. godine u klubu Dorćol Platz (Dobračina 59b) u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas.

Ulaznice:
800 RSD - promotivna cena (ograničen kontigent dok se ne prodaju ili do 7. maja)
1000 RSD - pretprodajna cena (do kraja dana, 12. maj)
1200 RSD - na dan koncerta (13. maj)

Prodajna mesta: Eventim Serbia

Toy je engleski bend koga su 2010. godine u Brajtonu oformili školski drugovi, gitarista i glavni vokal Tom Dugal (Tom Dougall), drugi gitarista Dominik O'Der (Dominic O'Dair) i basista Maksim Beron (Maxim Barron), zajedno sa bubnjarom Čarlijem Selvidžem (Charlie Salvidge) i španskom klavijaturiskinjom Alehandrom Dijez (Alejandra Diez). Njihov muzički izražaj kombinacija je šugejza i psihodeličnog roka, post-panka i krautroka.

 

"Lose My Way": https://youtu.be/WrLOfu8FgH8

Prvi singl grupe "Left Myself Behind" objavljen je 2011. godine za Heavenly Recordings u ograničenom kapacitetu od sto kopija i sve su rasprodate u jednom danu. Te godine bili su predgrupa grupi The Horrors i nastupali su na brojnim festivalima uključujući i Field Days. Naredne godine objavili su istoimenu debi ploču, zaradivši pritom mnoštvo pozitivnih kritika, da bi u maju 2013. nastupali zajedno sa sastavom The Vaccines na njihovoj britanskoj turneji.

 

"Conductor" (Live): https://youtu.be/ajvQTqxWbT8 

Drugim albumom "Join the Dots" (decembar 2013. godine), koji je ponovo producirao Den Keri (Dan Carey), zacementirali su svoju poziciju jednog od najboljih alternativnih bendova u zemlji, održavši pritom niz svirki u okviru turneje koja je kulminirala njihovom najvećim londonskim koncertom održanom u Shepherd's Bush Empire areni.

 

"Another Dimension": https://youtu.be/fFWm82QvdpA

Krajem avgusta 2015. bend je bio deo zanimljivog projekta nazvanog Sexwitch sa Bat for Lashes, odnosno Natašom Kan (Natasha Khan) i producentom Denom Kerijem. Nedugo zatim, Alehandra je obznanila kako napušta Toy, a kao zamena punopravni član grupe postaje Max Oscarnold iz sastava The Proper Ornaments, koji je prethodno bio prateći član benda na turnejama.

 

"Fast Silver": https://youtu.be/iQcCDVRehdo 

Treći i aktuelni album benda, "Clear Shot", ugledao je svetlost dana 28. oktobra 2016. godine, a producirao ga je Dejvid Vrenč (David Wrench). Snimanje je obavljeno u Eve studiju u Stokportu, dok je za miks ovog izdanja zadužen bio Kris Koudi (Chris Coady) koji je prethodno sarađivao sa bendovima kao što su Beach House, Smith Westerns, Yeah Yeah Yeahs, između ostalih. Album se sastoji od deset numera, a materijal koji nije uspeo da se nađe u ovoj selekciji, objavljen je na bonus EP izdanju.

 

"Kopter" (Live): https://youtu.be/ohxM_0DJnU8

Izvodi iz kritika:

""Clear Shot", treći album britanskog benda, oivičen je zaraznim melodijama i beskompromisnim izvedbama" - Blurt Magazine

"Ovakvi momenti (poput numere "Dream Orchestrator") čine "Clear Shot" grupe Toy najambicioznijim i najznačajnijim albumom do sada" - AllMusic 

"Još jedno odlično izdanje od strane benda koji postepeno gradi ... katalog" - Guardian

"Iznad svega, Toy čini da smo opet uzbuđeni zbog britpopa, što samo po sebi nije mali podvig" - Exclaim

"Na svom trećem albumu ovaj brajtonski kvintet izgleda da je konačno upregnuo njihove krautork impulse, šugejzirane gitare i MBV distorziju u sasvim pristojne pesme" - Uncut

http://thebandtoy.com/site/
https://www.facebook.com/toy.band/
https://en.wikipedia.org/wiki/Toy_(English_band)
https://twitter.com/thebandtoy
https://www.instagram.com/thebandtoy/
https://www.deezer.com/en/artist/102406
https://open.spotify.com/artist/0b0uhvUEeiD6y0XHVw3mRA

Dodatne informacije/Partneri saradnici