Sziget predlaže Mađarsko ostrvo. Kao i dodatno jednonedeljni festival prepun zabave

Hiljadu nastupa i drugih nastupa u sedam dana, zvijezde od Kendricka Lamara do Arctic Monkeys, kao i 565 hiljada posjetilaca iz stotina nacija. Kao i Budimpešta Sziget, koja je završena prošle sedmice. Njegova volja to zaslužuje. Kao i ne postoji zahtjev za brigu o dometu ili mađarskom jeziku.Najveća izložba pjesama u svakoj Centralnoj Evropi zapravo je ove godine ušla u svoj drugi kvartal. Ovdje su stigle razne poznate ličnosti, temperature praktički nisu padale ispod trideset stepeni, a ogromna površina je cijelo vrijeme bila prekrivena velikom prašinom. Ipak je bilo fantastično. Proslava Sziget – a, koja se dešava na najvećem ostrvu Budimpešte, osigurava mnogo ugodnosti tokom jedne sedmice u jednoj oblasti. S vremena na vreme, sve veći broj pojedinaca potiče od nas, iako češki još uvek nije jedan od najbrojnijih jezika među ljudima Sziget. Naravno, Budimpešta nije posebno iza buka, ali nije ni na drugom kraju svijeta. Autoputevi u Mađarskoj su mnogo bolji nego u našoj zemlji, onaj od Györa do grada apsolutno, putovanje vozom traje do osam sati, ali se može obaviti preko noći, kao i na kraju krajeva, niskotarifne aviokompanije su zapravo nedavno počele da snabdevaju pristupačne direktne letove iz Praga.Sziget predlaže Mađarsko ostrvo. Kao i dodatno jednonedeljni festival prepun zabave

Proslava nije niskobudžetna

Međutim, voz će vjerovatno biti najtipičnija opcija, jer događaj nije jeftin događaj. Ravna veza prolazi više puta dnevno od praga kroz česká Třebová, Brno ili Bratislavu i spušta putnike na željezničku stanicu Keleti u Budimpešti, koja simpatično leži u blizini objekta. Posjetioci mjesta za proslavu mogu kupiti redovnu kartu za javni prijevoz jednom sedmično ili takozvanu Sziget City Pass ravno na stanici. To je malo skuplje od žičare, ali to zaslužuje. S jedne strane, može se koristiti za javni prevoz, uključujući državne vozove (linija H5 vodi do glavnog ulaza na događaj), s druge strane, pruža diskontne stope na lokalne poglede, biciklizam, ali isto tako i na ulazak u preferirane zdravstvene ustanove. Prvi je potpuno besplatan, sljedeće sa peti bonus ponuda. City Pass je najbolje sredstvo za postizanje potpuno besplatnog leta plovila za događaj. Traje svakih petnaest minuta od veza u Jászai Mari tér na insektu, odnosno istočnoj strani Margaret mosta (Margit híd). Ne samo da će vas to približiti aktivnosti od voza, već ćete imati i dobro emitovanje vrelog avgustovskog dana, što zaista nije rizik u prepunim vozilima. Saobraćaj radi oba sredstva, tek posle ponoći u objektu ima vrlo malo linija. I svakako, za prvo putovanje, voz će najvjerovatnije biti uslov — svi moraju svoju kartu zamijeniti za narukvicu na glavnom ulazu.

Na štandu kao u restoranu

Vjerovatno najveća briga za češke putnike može doći iz stvarnosti da se neće složiti oko čega će njihove glave hodati od ponovnog izračunavanja novca. Da, mađarski forinti teraju da imate na umu italijanski odmor devedesetih, za sedmični smještaj za odmor nudite nominalno brojne hiljade. Sadašnji kurs je 12,6 HUF. Imao sam sposobnost da izračunam da je hiljadu forinti “oko stotinu”. Zapravo, to je 80 kruna, a najmanje u posljednjem smislu očuvanja. U stvari, troškovi u Budimpešti su u osnovi ekvivalentni Pragu. Ali hrana! U zemlji paprike se ne može jesti loše, takođe na festivalu, gde je gastronomija kašnjenja na iznenađujuće odličnom nivou. Kao primjer, takva Pizza Digo pečena u drvenoj peći može izdržati kontrast sa bilo kojim poznatim trpezarijskim objektom.

Na ovogodišnjem Sziget događaju bit će Billie Eilish, Lorde, kao i Visualize Dragons

Najveći u Evropi, kao i najraznovrsnijih pjesme događaj Sziget, koji se javlja svake ljetne sezone u Budimpešti, najavio je drugih izvođača, uključujući Mumford & & Sons, Lorde i Macklemore. Oni će sigurno nastupiti u glavnoj fazi, kao i prijaviti se sa trenutno objavljenim headlinerima na čelu sa Billie Eilish, David Guetta, Florence + The Machine, kao i Imagine Dragons. Loyle Carner, Caroline Polachek, Bonobo, tale People, woman in red, Yung Lean, Arlo Parks, Confidence Guy, Aces, Lucie Antunes, Coloray, SG Lewis, Sleaford Mods, Ben Böhmer (uživo), Boy Mieux, Titan Rooks, i Despise modeli, 999999999, Herrensauna XXL, Shlømo i TXC takođe će biti predstavljeni. Međutim, Sziget je više od muzičke proslave-sa bogatim programom koji se sastoji od efikasnosti idealnih imena pop, rock, elektronika, kao i R&B, to je najbolje iskustveno putovanje na kojem ne postoje dva ista dana. Njegova veća od 50 faze domaćin mnoge odlične umjetničke predstave, kabarei, funnies, debate kao i panele prikazuju kulture iz cijelog svijeta.Na ovogodišnjem Sziget događaju bit će Billie Eilish, Lorde, kao i Visualize Dragons

Ove godine, što će biti 10.– 15. Avgust će donijeti nove headlinere koji se sastoje od britanskog folk benda Mumford  Sons, koji će sigurno poboljšati program burnom i zvučno gustom predstavom sa hitovima kao što su Ja ću sigurno čekati i Mali lav mužjak. Lorde se ove godine vrati na scenu i takođe ostaje da poseti solarnu energiju. Slavna ličnost iz Sijetla, a takođe i dobitnik Gremi Macklemore, takođe će biti postavljen nakon novog lansiranja svog novog albuma, a njegov program u Szigetu će sigurno biti samo jedan od vrhunaca njegove evropske scenske turneje. Londonski rep umjetnik Loyle Carner sigurno će se prijaviti za postavu. On će lansirati svoj kritički priznati potpuno novi album Hugo 2022.godine. Uz to, Američka vokalistica Caroline Polachek sigurno će nastupiti s velikim potpuno novim albumom Wish, I Wished to Turn into YOU, ili švedski reper Yung Lean, uzetim u obzir jedan od najuticajnijih brojeva vrlo ranog razdoblja Cloud Rapa. Pored njih, zvijezda elektronske scene, producent Bonobo, vraća se u Sziget.

Ostrvo je zelenije

Uz vrhunski program pjesama, glavni koordinator Szigeta, Tamás Kadár, istakao je 3 vitalne novine ovogodišnjeg festivala. “Nastavak Art of fleksibilnost se vraća u Sziget 2023, koji namjerava ponuditi estetsku moć raznovrsnom svijetu Ostrva Liberty kroz različita, provokativna i veličanstvena umjetnička djela, kao i prostorne postavke. Sanitarni blokovi će sigurno biti potpuno obnovljeni, skoro svi mobilni toaleti će nestati sa proslave, koja će biti zamijenjena kontejnerima sa komodama za ispiranje,” kaže Kadar. Prošle godine, kao rezultat neobične suše, bilo je problema sa prašinom, ove godine organizatori poduzimaju korake na brojnim frontovima kako bi se osiguralo da se to još jednom ne dogodi. “Krajem prošle godine ozelenili smo naše ostrvo, eliminirajući praznine u travnatoj prljavštini izazvane isušivanjem”, uključio je. Prema njegovim rečima, koordinatori funkcionišu da obezbede da se ovakav događaj ne ponovi i da u situaciji suvog pravopisa mogu da garantuju kontinuirano navodnjavanje vodom sa Dunava. “Povrh toga, koristimo novu terapiju protiv prašine na cijelom prostoru događaja, čiji je značaj da koristi vlažnost zraka za proizvodnju blago navodnjavanog sloja na tlu i time izbjegava ulazak prašine u zrak”, zaključio je Kadar. Šestodnevne karte za festival Sziget sada su u prodaji po cijenama koje počinju sa 325 eura. Za još više detalja pogledajte szigetfestival.com.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *