Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Pozorišna predstava “Otuđenje” rađena je po kratkim dramama Ežena Joneska: “Velikan”, “Salon automobila”, “Mlada udavača” i “Novi stanar”.

 

Predstava se kroz komediju apsurda, na gotovo montipajtonovski način, bavi aktuelnim pitanjima društva u kojem odrastaju nove generacije. Kroz četiri, surovo istinite situacije, zasnovane na kratkim dramama Ežena Joneska, ovaj komad obrađuje teme veličanja i idealizovanja današnjih javnih ličnosti, virtuelni svet mladih ljudi, kontrolu mišljenja i slobodu kretanja, kao i besmislene, surove i užasne rijaliti programe.

Iako predstava ima futuristički pristup, sve priče mogu delovati potpuno realno u današnjem okruženju i predstavljaju globalnu kritiku društva, a ne samo našeg podneblja.

 

Mladi glumci, Studio Centra potpisuju se kao potpuni autori svojih nesvakidašnjih likova, koji su izgrađeni na osnovu njihovog sopstvenog iskustva. 

 

Ova predstava ima za cilj, da podstakne mlade ljude na razmišljanje, u kom pravcu se kreće njihovo odrastanje i šta sve možemo očekivati u narednim decenijama, ako globalna politika, tehnologija i TV industrija budu nastavile da upravljaju našim životima. Predstava ima sve karakteristike komedije apsurda, ali je u svojoj suštini tragična.

 

Predstava “Otuđenje”, namenjena je mladim ljudima srednjoškolskog uzrasta, ali i studentima, koji tek uplivavaju u vode života.

Dodatne informacije/Partneri saradnici