Šta koriste evropski džez događaji? 4. dio

Šta koriste evropski džez događaji? 4. dioPo 4. i posljednji put ove godine, najvjerovatnije ćemo istražiti prilike za proslavu Međunarodne ljetne sezone za ljubitelje džeza koji vole integrirati iskustvo pjesama sa putovanjima. Poslednji put kada smo ostali sa komšijama, ovaj put ćemo sigurno otići malo dalje: u Srbiju, Švedsku kao i Portugal. Naravno, naše ideje ne mogu biti mnogo iscrpne. Ako se udubite u problem, otkrit ćete da nije samo ljetna Evropa zapravo prepuna džez festivala svih veličina, kao i vrijednosti. Ali verovatno smo se pobrinuli da vas malo inspirišemo na vašu sopstvenu pretragu i na obavezan san o prijatnom slušanju, možemo vam dodatno poželeti “oduševljeno putovanje”.

Na Nišvilskom Međunarodnom Džez Događaju

Naziv srbijanske manifestacije, koja jasno dočarava” rodno mjesto” džeza, naselje New Orleans Storyville, mogao bi preporučiti naglasak na najstarijim običajima. Prvobitna ideja bila je odista vezana za” susret tradicionalnih tipova džeza sa etničkim pjesmama Balkana”, međutim danas tamo nestaju pozorišna ograničenja. U Gradu Nišu na jugu Srbije upravo se održava savremena džez manifestacija sa normalnim žanrovima koji se preklapaju sa bluz, duh ili globusnim pesmama. Na događaju će sigurno nastupiti i američki bend The Cookers: temelji allure show-a, koji se javlja u atraktivnoj pozadini stare niške citadele, datiraju iz 1981.godine. U vremenima Balkanskog ratnog spora, Muze su, naravno, bile mirne, ali muzički odmor, srećom, obnovljen je 1995.godine. Među niškim uporištima u prošlosti, na primjer, pojavili su se tonovi Larryja Corryela ili Donalda Byrda, “ritmovi” Billyja Cobhama ili Jimmyja Cobba, muzika Nu-jazz bendova Incognito ili New Heavies. Dan događaja: 14.Februar. otprilike 17. Auguste.

Fascinantni izvođači: Tania Maria, Brisel Jazz Band, Sheila E, početni Blues Brothers bend, peći. Dok postoje: prirodno, možete planirati vidjeti na Stari Grad Niš kao zaobilaznica na Jadranski (najvjerovatnije do obale ili brda Crne Gore za razliku od u Hrvatsku). Ipak, nije od pitanja proširenja boravka, razne destinacije mogu se otkriti tačno na licu mjesta. Stara citadela, koju su Turci prvobitno izgradili u 18.veku. vek, sigurno ćete ići na emisije zapravo “ispod magarca”. Međutim, vrijedi pogledati i iskopavanja drevne kuće za odmor, staru zastavu takozvanog puta Drátenická i razne druge povijesne spomenike. Istaknuta medicinska Banjska zajednica Niš Banja udaljena je samo 9 kilometara.

Ystad Sweden Jazz Event

Da li više volite hladnije okruženje – a takođe i skandinavske pjesme? A takođe ste znatiželjni o novim, negledanim festivalima? Program u Istadu u Švedskoj se ove godine dešava tek po 5.put, ali je trenutno dobio respektabilne povratne informacije. Kao i čudno dovoljno, to nije isto toliko za Ystad kao što se čini. “U februaru 2010.godine pet pojedinaca prikupilo se u mojoj kući, kao i donijelo odluku da organizuje Jazz proslavu. Naravno, nisam imao pojma šta da radim. Bez obzira na to, šest mjeseci kasnije zapravo smo pripremili petnaest koncerata za 3.000 posjetilaca”” prisjeća se osnivač događaja Thomas Lantz. Bilo je tako lako. Za pet godina događaj je porastao. Kao i kada ga je Quincy Jones koristio, uključio je nekoliko savjeta. Fascinantni izvođači: Kristin Korb, John Scofield, Joshua Redman, a takođe, naravno, razne “domaće”: Hannes Olbers trio zadatak. Håkan Bronström, kvartet briljantne i prelijepe saksofonistkinje ide Karlsson, zaslužne pijanistkinje Brigit Lindberg i Monike Dominique u dramaturškoj liniji “žene u džezu” … Dok postojite: pozadina trenutno 20.000 godina starog grada na južnom vrhu Švedske započela je u 11.veku. vijek. Dakle, pored činjenice da imaginarni lik ocjenjivača Kurta Wallandera, koji je razvio detektivski pisac Henning Mankell, “potiče odozdo”, koristi niz istorijskih monolita. Na primjer, vrijedna struktura Franjevačke opatije, osnovana 1267.godine, ili Mariakyrkan, Crkva Djevice Marije, među najvažnijim primjercima takozvane blok gotike. Trajekti iz lokalne luke idu na zadivljujuće ostrvo Bornholm. Kao i plovilom ovdje možete stići čak i iz poljskih svinjskih usta, do kojih možete stići uz pomoć njemačkih autoputeva u suštini za nekoliko sati.Šta koriste evropski džez događaji? 4. dio

Jazz em agosto

Da li se odvijaju odmor na zapadni pointer Evrope? Lisabonska proslava, koja će ove godine sigurno biti 31. vintage, U avgustu nosi prozaično ime Jazz. Ipak, Program uopšte nije prozaičan, ali generalno primamljiv. U prošlosti je ovdje svirao Terje Rypdal (među mnogima od nas ga spominjemo jer će snimanje njegove emisije sa Chasersima iz 1985. godine sigurno biti ocijenjeno u nastavku ove godine), a stil ovogodišnje kolekcije je “gitara”. Izgled prilike promoviše realnost da se mnoge emisije održavaju u amfiteatru al fresco. Dan: 1. do 10. Auguste. Fascinantni izvođači: James Blood Ulmer, Vernon Reid, Marc Ribot, Fred Frith, Marc Ducret … međutim, sigurno će dodatno biti bass, Jamaaladeen Tacuma ili rashodi Laswell. Ako su vam uši pune gudačkih instrumenata, nemojte tjeskobiti, za ponovno rođenje koordinatori su pozdravili saksofonistu Evana Parkera. Ili pijanista Marc Barroso sa L. U. M. E. “Lisabon Underground Songs Ensemble”. Dok postojite: definisanje finansiranja Portugala bi svakako bilo kao nošenje sova u Atinu. Sigurno nećete propustiti staru četvrt Beléma, pogled na dvorac São Jorge, vožnju liftom Santa Justa, pogled na most 25. Most de Abril ili Vasco da Gama … A ako Vas zanimaju kućni ljubimci, ali i podvodni život, pogledajte Oceanarium, najveći akvarijum u Evropi.

Za pjesme kao i za planine: 5 džez događaja koji uzbuđuju na dva načina

Reklamni radnik bi takve akcije nazvao”2 u jednom”. Zašto ne poboljšate svoje ljetno sezonsko putovanje za džez nastupe planinarenjem u prirodi ili posjetom monolitima? Sinkopirane pjesme u ljetnoj sezoni odjekuju alpskim dolinama i srednjovjekovnim citadelama. Ogromne ikone proslave kao što su Montreaux Jazz Celebration, San Sebastian Jazz Celebration, North Sea Jazz itd., Naravno da znate. Ali to nije ono što želimo. Naglasite priliku možda mnogo manje ozloglašenosti, ali apelirajte da nastavite direktno na odmoru. Očigledno, ovo je samo nužno kratka i subjektivna opcija. Ljetni Jazz festivali rastu kao gljive nakon padavina, a također i oni koji se čuvaju u turističkim destinacijama” Google ” u suštini desetine. Garana Jazz Event (Rumunija). Datum prilike: 11. koliko god 14. Jula 2019. Mnogo zanimljivih muzičara: Jan Garbarek timski zadatak. Trilok Gurtu, Jacky Terrasson Triad, Lars Danielsson & & Paolo Fresu, John Surman Triad, Bobby Previte Standard Bump Band. U 2014-u, norveški trio RYMDEN takođe je uronio u Garanu, uživajte u videu iz performansi: proslava, koja se održava od 1997-a bukvalno u grudima rumunske prirode, verovatno ne zahteva da bude predstavljena navijačima iz susedstva, otkrili su svoja sredstva za to. Radi u osnovi” trampsky”, izuzetno. Ako ne namjeravate putovati iz dometa, spakirajte šator za kampiranje, jastuk kao i vreću za spavanje. Deluxe kandidati sigurno nisu privučeni na ovaj događaj. Pjesme su počašćene! Atmosfera je proglašena. Do zvučnih zvukova, možete nastaviti avanturističko putovanje do brda, kanjona, pećina i dolina Nacionalnog parka Semenice-Cheile Caraşului, kao i proći kroz agrarni pejzaž cijelog Banata.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *