Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Sirovi i energični trio Mother's Cake koji je pažnju na sebe skrenuo nastupima ispred velikana muzičke scene AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, Anathema, Pentagram i Omar Rodriguez Lopez Group nastupiće 10. aprila 2018. godine u klubu Atom Akademija (Cara Dušana 13) u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas.

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 500 dinara (ograničen kontigent ulaznica dok se ne prodaju ili do 12. marta) na prodajnim mestima Eventim Serbia.

Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 600 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 700 dinara.

Mother’s Cake je austrijski psych/prog bend osnovan 2008. godine u malom mestu u tirolskim Alpima. Na njihov muzički izražaj najviše su uticali izvođači kao što su Mars Volta, Red Hot Chili Pepper, Led Zeppelin i Bootsy Collins.

Godine 2010. pobedili su na Local Heros takmičenju demo bendova u Austriji, što im je donelo mogućnost nastupa na završnom takmičenju u Mađarskoj gde su učestvovali mnogi evropski bendovi na kojem je sastav Mother’s Cake osvojio drugo mesto.

"Soul Prison": https://www.youtube.com/watch?v=LqNgDQ_awVQ

Debitantski album “Creation's Finest” objavili su 2012. godine, a godinu dana kasnije dobili su “Best Newcomer Award” u Austriji. Tri godine kasnije usledila je nova ploča “Love The Filth”, a između ova dva studijska izdanja, 2014. su predstavili live album “Off The Beaten Track”. Upoređujući ih sa bendovima kao što su Mars Volta, Jane’s Addiction i Led Zeppelin, ove ploče su utemeljile put onome što predstavlja njihovo najbolje izdanje u karijeri “No Rhyme No Reason”.

"Void": https://www.youtube.com/watch?v=H9H9lWjifGQ

Najrecentnije izdanje benda “No Rhyme No Reason” objavljeno je krajem januara prošle godine. U pitanju je njihov treći album, koji je sniman u Beat4Feet i Tiny Can studijima u Beču, a pored članova benda za produkciju je bio zadužen David Furrer. Pesme na ploči, kao što su prvi singl “The Killer”, “The Sun” i početna “No Rhyme Or Reason” instantno stvaraju efekat eksplozivnom kombinacijom psihodeličnog, indi i bluz roka, dok neke druge numere poput “Streetja Man”, “Enemy” i “H8” pogađaju u centar miksujući pshilodelični, progresivni i space rok u upečatljivu zvučnu paletu.

"Obey the Machine": https://www.youtube.com/watch?v=uRNyOHgb5ic

Mother’s Cake su se, takođe, etablirali kao fenomenalna koncertna atrakcija. Njihove solo turneje po Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, kao i koncerti na kojima su se pojavljivali kao predgrupe bendovima kao što su AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, Anathema, Pentagram i Omar Rodriguez Lopez Group, mnoge su uverili u sirovu i ogromnu energiju koju trio poseduje, a koju su uspeli da prenesu na publiku na jednom kolektivnom nivou.

"The Ecstasy": https://www.youtube.com/watch?v=ZhnYZELl9CU

Trio čine glavni vokal i gitarista Iv Krizmer (Yves Krismer), basista Benedikt Trenkvalder (Benedikt Trenkwalder) i bubnjar Jan Haussels. 

http://motherscake.com/
https://www.facebook.com/motherscake
https://www.youtube.com/user/MothersCake
https://motherscake.bandcamp.com/
https://www.deezer.com/us/artist/3809151
https://open.spotify.com/artist/4tXtAqJV0KS75ndQsYh1GG

Dodatne informacije/Partneri saradnici