Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Erste Guitar Art Festival od 16. do 21. marta u Beogradu pod sloganom “be connected”

 

Devetnaesto po redu izdanje Erste Guitar Art festivala održaće se od 16. do 21. marta 2018. godine, pod sloganom “BE CONNECTED”. Festival će i ove godine opravdati status jednog od pet najvećih festivala klasične gitare u svetu, sa preko 100 učesnika iz 25 zemalja sveta. Tokom šest koncertnih večeri i 10 koncerata, publici će se predstaviti atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, fada, bluza, flamenka i saremenog muzičkog stvaralaštva.

 

Festival počinje koncertom brazilskog dua Assad brothers, koji će se održati u velikoj sali Doma omladine Beograda 16. marta. Sergio i Odair Assad važe za jedan od najboljih dua sveta, a beogradskoj publici se vraćaju nakon 13 godina.

 

Pored koncerta najveće portugalske dive Dulse Ponteš 20. marta u Sava centru, Dom omladine Beogada biće festivalski centar i ove godine sa četri večeri i 10 koncerata umetnika kao što su Joaquin Clerch, Puerto Flamenco, Duo Melis, Pacho Flores & Jesus “Pinguino” Gonzales, Duo Mushkalica, Srđan Bulatović i Darko Nikčević, kao i novi projekat festival Belgrad Guitar Day sa velikim besplatnim koncertom američkog bluz trija Michael Hell.

 

Svečano zatvaranje festivala i ove godine posvećeno je projektu “Gitarske Integracije 2”, koji se održava uz podršku Eu Delegacije u Srbiji i EU Info centra. Projekat okuplja 4 kompozitora koji će pod mentorstvom Dušana Bogdanovića zajedno komponovati novo delo “Evropska Gitarska Svita”.  Kompozitori Aleksandar Sedlar, Nejc Kuhar, Golfam Khayam i Marek Pasieci, premijerno će izvesti novo delo 21. marta, uz nastup World  Guitar Orchestra i Omladinski sinfonsijski orkestar El sistema.

 

Ulaznice su u prodaji u mreži Eventim.rs i blagajni Doma omladine Beograda. Cene ulaznica za koncert Dulse Ponteš kreću se od 1.490 do 3.290 dinara, dok se ulaznice za koncerte u Domu omladine Beograda kreću od 600 do 1300 dinara. Sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj 011/2662020 ili putem mejla na office@gaf.rs.

 

Guitar Art Festival postao je jedan od najznačajnijih gitarskih centara za svetske premijere, koncerte, kao i za razmenu znanja među gitaristima iz celog sveta. Festival organizuje 300 individualnih master klasova za studente iz celog sveta, zatim jedno od najvećih takmičenja u klasičnoj gitari u 6 kategorija, kao i predavanja i panel diskusije. Tokom godina kreirali smo “BE CONNECTED” koncept festivala. Beogradski festival je postao platforma koja povezuje, plasira i promoviše nove talente, ali i predstavlja najviše domete i savremene tendencije muzičke umetnosti.

  

KONCERTNI PROGRAM:

 

petak, 16. mart  - Dom omladine Beograda

Svečano otvaranje festivala

20:00 Assad Brothers – Sérgio & Odair Assad

 

subota, 17. mart – Dom omladine

Belgrade Guitar Day

12:00 - 24:00 Michael Hill Blues Mob Trio

                      Beogradska Gitarska Scena

 

nedelja, 18. mart - Dom omladine Beograda

18:00 Duo Mushkalica

19:00 Joaquin Clerch

21:00 Puerto Flamenko

 

ponedeljak, 19. mart - Dom omladine Beograda

18:00 Duo Melis - Susana Prieto & Alexis Muzurakis

19:00 Pacho Flores & Jesus ''Pingüino'' Gonzáles

21:00 Srđan Bulatović & Darko Nikčević Ansambl

 

utorak, 20. mart - Sava Centar

20:00 Dulce Pontes

 

sreda, 21. mart - Dom omladine Beograda

20:00 Péter Girán

          Integracije 2 (Nejc Kuhar, Golfam Khayam, Marek Pasienci & Aleksandar Sedlar)

          World Guitar Orchestra

          Omladinski Simfonijski Orkestar El Sistema

Dodatne informacije/Partneri saradnici