Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Govornici
Keith Baumwald, CMO, Celsius Network - Keith trenutno rukovodi marketinškom službom kao CMO Celsius Network-a, protokola za pozajmljivanje kriptovalutama koji je sredinom marta uspeo da izvrši cilj i prikupi 50 miliona dolara u vreme snažnog pada celog kripto tržišta. U svet kriptovaluta je ušao je 2011. godine i počeo da posećuje konferencije u New Yorku i Japanu, što je dovelo do toga da je doprineo predprodaji Ethereum-a u u leto 2014. godine. Njegov govor je usmeren je način vođenja ICO-a u izuzetno teškim uslovima, kao kad je Celius Network uspeo prikupiti čak 53 miliona dolara kada je celokupno tržište bilo u velikom opadanju.

Gašper Kenda, osnivač, Xaurum – Gašper je jedan od ranih pionira kriptovaluta i postao je uključen u toj industriji prostor u početnim fazama. Nakon što se DAO srušio 2016. godine, rešio je da stvori jednu od prvih kriptovaluta sa materijalnom podlogom, i tu je uspeo sa Xaurumom - prvom kriptovalutom sa zlatnom podlogom na svetu. Nakon uspješnog vođenja ICO-a, a zatim re-ICO-a, Xaurum sada ima rezervu od gotovo 130 kilograma zlata i proširio svoje poslovanje u više od 10 svetskih zemalja. Budući da ih je Forbes prepoznao kao jednu od 10 najkritičnijih kriptovaluta za ulaganje, Xaurum sada ima partnerstva s više kompanija u Sloveniji i može se koristiti za kupovinu automobila, nekretnina, dok se Xaurumovi koini mogu kupiti čak i na benzinskim pumpama.

Žarko Poljašević, CEO, NiceHash – Žarko je osnivač i izvršni direktor najvećeg svetskog kripto-mining tržišta: NiceHash-a, koji se temelji na konceptu zajedničke ekonomije povezujući prodavce i kupce kompjuterske snage iz celog sveta. Žarko je odlučan u nameri da postigne još veće standarde u prostoru rudarenja i doveo do što razvoja što veće zajednice, čime se doprinosi decentralizaciji rudarenja. Žarkovo učestvovanje donosi veliku vrednost ovoj konferenciji jer predstavlja jednu od najvećih rudarskih zajednica na svetu - kompaniju od visokog značaja za sve potencijalne investicije u industriji kriptovaluta.

Rok Babić, CEO & Senior Blockchain Developer, Spartan Solutions – Rok Babić je jedan od najpoznatijih blockchain developera u svetu; većina stručnjaka ga opisuje kao jednog od top 30 developera na svetu. Njegova ekspertiza ne podrazumeva samo kreiranje tokena i smart contract-a na Ethereum platformi; on je jedan od retkih programera koji može stvoriti potpuno funkcionalni blockchain od nule. Nakon što je radio na brojnim projektima, on je jedan od najtraženijih developera, a njegova kompanija Spartan Solutions se smatra jednom od najcenjenijih developerskih kuća u svetu. Njegov tim trenutno radi na više blockchain projekata.

Thierry Valat, osnivač, CTV - Thierry je član Pariškog BAR-a, završio je postdiplmske studije iz privatnog prava na Univerzitetu u Parizu XII (1985). U Parizu je osnovao svoju advokatsku kuću 2011. godine s filijalom u Talinu (Estonija). Kao advokat koji govori o tehnologiji na običnom jeziku, redovno obrađuje zakonska pitanja u tehničkom sektoru francuskih medija i redovni je savetnik za francuske i inostrane televizije i novine, a uživa i priznanje za svoje blog i pravne članke. On je aktivan član " Association de droit des robots" (ADDR) i strastveno prati i podržava razvoj veštačke inteligencije.

Caterina Ferrara, osnivač, Blockchain Ladies - Osnivač Blockchain Ladies-a, međunarodne zajednice za povezivanje svih žena uključenih u blockchain industriji. Blockchain Ladies su grupa stručnjaka, hakera, programera, kriptotradera, preduzetnica, investitora, žena koje vole tehnologiju. Kao Blockchain Evangelist i stručnjak za digitalno zdravlje, ona je posebno usmerena na stranu "zdravstvenog i biomedicinskog istraživanja". Njezina lična predanost je doneti Blockchain u svako potencijalno područje delovanja.

Kambiz Djafari, osnivač, Edgecoin - Kambiz je trenutno CEO suosnivač Edgecoin-a, startup-a koji nastoji učiniti obrazovanje pametnim tako što ć ga nadograditi na blockchain. On je takođe šef online marketinga i član upravnog odbora u njemačkoj kompaniji za re-trgovinu. Kambiz je započeo Edgecoin kao direktni rezultat ovih studija s ciljem da u osnovi unaprede obrazovanje koje sada poznajemo. Opremljen znanjima o Blockchainu, iskustvu u online marketingu i Webanalytics-u i sa odgormnom voljom za promenom našeg manjkavog akademskog sistema, odlučio je izgraditi nešto što će promeniti škole, fakultete i još mnogo toga za nadolazeće generacije.

Tadej Slapnik, državni sekretar Republike Slovenije - Bio je inicijator osnivanja slovenačkog nacionalnog foruma društvenog preduzetništva u decembru 2011, a u januaru 2012. izabran je da postane generalni sekretar. Bio je član gradskog veća grada Slovenske Konjice od 1998. do 2013. godine i aktivan je na humanitarnom području kao osnivač Lionskog kluba Konjice. Od februara 2013. do oktobra 2014. radio je kao politički savetnik u Evropskom parlamentu. Od oktobra 2014. godine je državni sekretar državni premijera Republike Slovenije zadužen za društvenu i zelenu ekonomiju.

Samuel Meyer, Chief Marketing Officer, DeonDigital - Samuel je direktor marketinga i član Izvršnog odbora kompanije Deon Digital, pokretača tehnologije koja pruža najsavremeniji razvoj i operativni sistem za blockchain aplikacije. Semove ključne kompetencije su definisanje strategije, dizajn operativnog modela i razvoj poslovanja. Pre ulaska u Deon Digital, Samuel bio je izvršni direktor i vođa tima u okviru Platform Partners-a u Leontequ, švajcarskoj tehnološkoj platformi za investiciono bankarstvo, kao i vođa projekta The Boston Consulting Group i konsultant u Accentureu.

Aleksandar Matanović, CEO, Electronic Currency District - Aleksandar je bio uključen u virtuelne valute od 2007. kada je suosnivao lokalnu razmenu e-zlata. 2011. Godine je prvo naučio o bitcoinu, a 2012. godine njegov fokus s potpuno prebacuje na kripto valute i blockchain tehnologiju. Iste godine, on osniva lokalnu bitcoin menjačnicu www.ecd.rs. Njegova firma takođe posluje sa mrežom bitcoin bankomata, razvila je program za plaćanje kriptovalutama za trgovce i pokrenula osnivanje srpske Bitcoin asocijacije. Aleksandar je redovni govornik na događajima koji pokrivaju blockchain i crypto industriju i jedan je od prvih MSC-a u digitalnoj valuti.

Tanja Bivić, predsednik, Blockchain Alliance CEE – Tanja ima veliko iskustvo u medijskoj industriji i godinama je radila kao kao glavni urednik RTV Slovenija pre nego se preselila u industriju kriptovaluta. Od tada je uspešno vodila nekoliko ICO kampanja , uključujući Viberate, Insure Pal i Netis. Trenutno je predednica Blockchain Alliance CEE, neprofitne organizacije koja povezuje evropske kompanije i pravna lica kojea koriste ili implementiraju Blockchain tehnologije. Posvećena je doprinosu saradnji kompanija Blockchain u SE evropskoj regiji.

Žarko Milošević, istraživaki naučnik, Tendermint - Žarko je diplomirao doktorske studije iz distributivnih sustava iz EPFL-a 2013. Pre doktorske disertacije, magistrirao je kompjuterske nauke na EPFL-u 2008. godine i diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 2006. godine. Radio je kao inženjer softvera za nekoliko kompanija u Švajcarskoj. Trenutno radi kao docent na Univerzitetu Singidunum i kao istraživački naučnik na Tendermintu.

Bjorn Alsos, operativni menadžer, BitBay - Bjorn donosi raznoliku perspektivu u primeni blockchain tehnologije i decentraliziranih platformi za pametne ugovore na kojima je radio kao član uprave i predsednik u raznim neprofitnim organizacijama, kao i direktor i producent za pozorište i televiziju. Bio je vlasnik kompanija za web dizajn i data recovery i takođe uključen u dotcom krah. Uvijek se zanimao za ekonomiju i tehnologiju, a od 2014. godine strasno je podržavao kriptovalute - najprije kao trgovac / investitor pre ulaska u BitBay.

Stefania Barbaglio, CEO, Cassiopeia Services - Stefania je osnovala Cassiopeia Services početkom 2015. godine, nakon više od 8 godina iskustva u javnim i investicionim odnosima i finansijskom novinarstvu. Cassiopeia je butik agencija za investitore i odnose s javnošću koja se nalazi u Londonu, radeći s privatnim i listiranim kompanijama širom različitih sektora u Velikoj Britaniji i širom sveta. Sada se sve više bavi tehnologijom i inovativnošću, posebno aplikacijama i kripto menjačnicama, savetuje niz kompanija u ovoj oblasti i radi na vlastitim startup-ovima.

Žarko Ptiček, CEO, Ptiček LTD – Žarko je jedan od vodećih stručnjaka za informatičke propise u Srbiji i bivšoj jugoslovenskoj regiji, a prvi je izbor za bilo koju novu IT kompaniju. Postoji vrlo malo područja srpskog zakona koji se tiče bilo kojeg aspekta IT-a sa kojim Žarko nije u potpunosti upoznat. On je često govornik i panelista na IT konferencijama i nudi savete i pravne usluge startupima i preduzetnicima o tome kako se efikasno nositi sa teretom lokalne birokratije. Žarko će sa nama podijeliti kako registrovati preduzeće za rudarenje u Srbiji, kao i kako prihvatiti kriptovalute.

Daniel Horak, suosnivač, Conda - Daniel ima magsitraturu u poslovnim informacionim sistemima, kao i magistraturu u Business Managementu. Pre nego što je osnovao CONDA 2012. godine, stekao je iskustvo kao preduzetnik i osnivač svog prvog startapa, Spoken Language System-a 2007. godine. Danas je Daniel direktor marketinga i prodaje CONDA AG, austrijske crowdfunding platforme sa kancelarijama u 7 evropskih zemalja.

Alexander Fedotov, zamenik direktora, Olshansky and Partners - Zamenik direktora digitalne agencije Olshansky and Partners, načelnik sektora složenih projekata, iskusni je internet marketer sa velikim iskustvom u marketingu i oglašavanju. Pomogao je implementirati projekte sa ukupno prikupljenom sumom oko 10 milijona dolara. Njegov tim je Adwords Premium partner pa vam može pružiti profesionalnu uslugu (internet marketing). Trenutno pružaju usluge za ICO-ove i imaju preko 7 godina iskustva s internet marketingom. Takođe je započeo s PPC Adwords managementom 2008.

Stefan Pajković, osnivač i direktor, Tradecore - Stefan je serijski preduzetnik koji je odrastao u Londonu i stekao diplomu elektrotehnike iz UCL-a. Nikad nije video razliku između finansija i tehnologije obzirom na to da obe oblasti zahtevaju profesionalce koji umeju rešavati kompleksne zadatke. Počeo je karijeru kao trgovac derivatima kamatnih stopa i VP u Deutsche Bank, nakon toga je suosnivao online brokersku kompaniju Global Trader, koja je rasla na međunarodni nivo i prodata 2006. godine za 50 miliona dolara. Kako bi bolje razumeo izraelski poslovni ekosistem, proveo je nekoliko godina tamo gde je sarađivao s brojnim ljudima koji rade u FinTech kompanijama.

Srđan Dejanović, suosnivač, Octa IT - Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, nastavio je akademske studije na magistarskom programu na području prava intelektualnog vlasništva na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Sudelovao je na SLS-u o IT pravu u Brnu (Češka). Kao savjetnik u advokatskoj kancelariji Dejanović specijalizovao se za zakon u IT oblasti, usresedivši se prvenstveno na Blockchain zakone. On je uspostavio vrhunsko partnerstvo za Srbiju sa kompanijom Legito, brojem jedan za IT pravo u Evropi. Uz to je suosnivač OCTA IT-a i startup-a Konstantin Eleven.

Stefan Dejanović, Blockchain PhD, Octa IT - Osnivač OCTA IT-a, adaptivnoj i projektno orijentisane kompanije za izradu softvera s jedinstvenim modelom fleksibilne unutrašnje organizacije i Konstantin Eleven, fintech startup. Njegova glavna uloga je u razvoju proizvoda za Blockchain rešenja i ICO-ove. On je i ICO Product/Blockchain savetnik, trenutno je u savetodavnom odboru za dva ICO-a. Njegovo nedavno istraživanje i objavljeni rad bio je "Benefit analiza blockchain tehnologije na Hyperledger i Ethereum platformi.

Chris Principe, predsednik, Collobatix Inc - Predsednik Collabatix Inc, i izvršni direktor Chain2Trade, Inc, obe su usresređene na Global Trade Blockchain rešenja ublažavanjem frikcije i povećanjem brzine, efikasnosti i sigurnosti. On je službeni instruktor sertifikata o trgovinskom finansiranju za FIBA i Florida International University. Objavljuje FinFuture i Financial IT časopise. Čest glavni govornik, redovno predaje na mnogim međunarodnim konferencijama o bankama i fintechima kao panelista i predsednik događaja. Kao autor, Chris redovno objavljuje više od 35 članaka.

Nikola Stojanov, izvršni director poslovnog razvoja, Aeternity – Nikola ima veliko iskustvo u razvoju poslovanja u Njemačkoj, istočnoj Evropi, MENA-i, Aziji i Pacifiku. On je razvio i konsultovao na brojnim međunarodnim projektima gotovo deset godina. Strastveni vernik u neograničene mogućnosti blockchain tehnologije, Nikola se pridružio Aeternity-južbi pre gotovo dve godine kada je kompanija bila u ranoj fazi razvoja. Danas takođe služi kao savetnik za razvoj poslovanja Adex-a, decentralizovane mreže za oglašavanje i kao strateški savetnik za Lockchain, hotelski rezervacionu blockchain platformu.