Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Američka baletska trupa «Ballet Magnificat!» vam predstavnja

Muzičko scenski spektakl «Skrovište»,

22. maj 2018. u 19h, Dom omladine Beograda

 

Američka plesna trupa „Ballet Magnificat!“, povodom svoje svetske turneje, gostuje i u našoj zemlji donoseći nam spektakl svetskih razmera, u režiji i izvedbi izuzetnih profesionalaca.

Celokupan nastup, u trajanju od dva sata, biće inspirisan istinitom istorijskom pričom iz Drugog svetskog rata, po knjizi „Skriveno mesto“ autorke Kori Ten Bum. Trupa od 18 balerina i baletana ispričaće nam životnu priču dve sestre, Kori i Betsi, koje se hrabro suprotstavljaju zlu koje preovladava u njihovom svetu. Radnja je smeštena u Holandiji 1940. godine kada nacisti vrebaju ulicama, i kada sestre koje su nudile spas u svom skrivenom utočistu, bivaju deportovane u  Rejvensbruk, ozloglašeni koncentracioni logor. U logoru doživljavaju ekstremnu glad, težak rad i ponižavajuće uslove života. Nakon beskrajnih nedelja provedenih u logoru, Betsi biva saslušana, nemilosrdno pretučena i ubijena u rukama “Gospođice Zmije“, dok Kori hrabro dočekuje Savezničko oslobađanje Evrope i postoje međunarodno priznati mirovni aktivista. Nakon završetka jedne mirovne konferencije, Kori se susreće licem u lice sa osobom odgovornom za smrt njene sestre. Da li može da joj oprosti i da zagrli svog bivšeg neprijatelja ... saznaćemo u specijalnoj baletskoj izvedbi 22. maja.

Cena ulaznice je 500 dinara, a sav prihod od ulaznica će biti doniran Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba grada Pančeva.

U organizaciji: Udruženja Krugovi umetnosti, EUS-a, PEUS-a, Centra Zvezde, Doma omladine Beograda i Eventim-a.

Dodatne informacije/Partneri saradnici