Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

55 лета Колибри света

 

            Један од најпопуларнијих дечјих хорских ансамбала, хор „Колибри“, обележиће 55. рођендан концертом под називом „55 лета Колибри света“. Њихов слављенички концерт биће одржан у недељу, 20. маја, са почетком у 19 часова, у Комбанк дворани.

            Као специјални гост и домаћин концерта наступиће глумац Иван Јевтовић, у чијем извођењу ће публика имати прилике да чује неке од највећих хитова из репертоара „Колибрија“, песме које старије генерације памте у извођењу Драгана Лаковића. Међу њима су „Заклео се бумбар“, „Разболе се лисица“, „Магаренце Њако“, „Ивин воз“, „Вуче вуче“, „Моја машта“ и многе друге. 

            Хор „Колибри“, који поред песама, публика препознаје и по жутој боји мајица у којима наступају, основала је 1963. године Милица Манојловић, која је пуне 44 године водила овај ансамбл, усађујући малим певачима љубав према певању и музици уопште. На јубиларном концерту, хором ће дириговати Љиљана Ранђеловић, која са успехом негује препознатљиву кулутру певања и допадљиву интерпретацију, по којој је „Колибри“ био и остао препознатљив код нас, али и у свету.

 

Dodatne informacije/Partneri saradnici