Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Popularni pevač Šaban Šaulić bi u bližoj budućnosti želeo da poseti svoje fanove u Srbiji i zakaže koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Šaban Šaulić. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Šaban Šaulić je rođen 6. maja 1951. godine u Šapcu. Prvi album je objavio sa samo 18. godina 1969. godine. Objavio preko 30 albuma i bio jedan od najpopularnijih pevača 80-tih godina prošlog veka na našim prostorima. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović koji ga je pronašao, a od te godine sve svoje hitove pisao je lično. Šaulić je još u svojoj ranoj karijeri krunisan za ''kralja narodne muzike''. Inace je najprodavaniji pevač u bivsoj Jugoslaviji pre 1993.
Godine 1985. napisao je pesmu „Gordana“ koju je posvetio svojoj ženi,kao takodje i ceo taj album pod nazivom "Kafanska noc".
Pesme „Dodji da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlazis, odlazis“, „Pozn'o bih te medj' hiljadu zena“ i dr.