Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Riblja Čorba bi u bližoj budućnosti želeli da posete svoje fanove u Srbiji i zakažu koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Riblja Čorba. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Riblja čorba je zvanično nastala u restoranu Šumatovac 15. augusta 1978. godine. Grupa je prvo trebala da se zove po osnivaču grupe Bori Đorđeviću Bora i ratnici, a onda su se odlučili za Riblja čorba. Bio je to beogradski sleng za menstruaciju i slikovito je predstavio direktnu liričnost grupe. Prvi koncert Čorba je održala u vojvođanskom mestu Elemir 9. septembra 1978. godine, posle čega su usledile i svirke u Subotici i Sarajevu, gde su stekli novu publiku. 22. decembra objavljuju prvi singl sa pesmama Lutka sa naslovne strane i On i njegov BMW, koji je odmah postigao veliku popularnost iako poprilično "tanko" odsviran.Tokom ratnih godina, Čorba je svirala u inostranstvu i objavljivala ploče koje nisu ostavljale dublji trag: "Labudova pesma" (sa pjesmom Kad sam bio mlad), "Zbogom Srbijo" (pjesma Zelena trava doma mog) i "Ostalo je ćutanje" (Gnjilane i Ljubomorko). 1999. objavljen je album "Nojeva barka" sa pesmama 16 noći, Gde si, Nojeva barka itd. Ovaj i sledeći album, "Pišanje uz vetar" ostavili su nešto dublji trag kod publike u odnosu na albume objavljene u ratnim godinama. Zatim ne mnogo posle Čorba objavljuje novi album "Ovde" koji je dobro prihvaćen kod publike i koji govori o aktuelnim dešavanjima i životu u Srbiji. Pesme Ovde, ko o čemu, 100 godina samoće i druge, publika je uglavnom dobro prihvatila zbog tekstova i unetih emocija u pesmama. I na tom albumu nastala je najljubavnija pesma koju je Čorba ikad napravila: "Posljednja pesma o tebi". Nakon toga 2004. i početkom 2005. Čorba izdaje Trilogiju… Grupa je i do danas ostala popularna i legendarna u svojoj vrsti muzike. Njihove pesme se gotovo svuda mogu čuti, a publiku grupe čine sve generacije.