Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Obojeni Program bi u bližoj budućnosti želeli da posete svoje fanove u Srbiji i zakažu koncert. Ako ste zainteresovani i želite da budete informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Obojeni Program. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

OBOJENI PROGRAM je osnovan pocetkom osamdesetih godina u Novom Sadu od strane nekoliko mladih ljudi koji su svoj zivotni i muzicki izraz definitivno prepoznali u zaraznoj energiji panka i muzici new wave bendova tipa The Fall, Television, Magazine, Gang of Four, Joy Division... formirajuci tadasnju novosadsku new wave scenu zajedno sa grupama Boye, La Strada, Luna i Grad.  Od samog pocetka O. P. je insistirao na pronalazenju svog autenticnog, nezavisnog zvuka, te je prva ploca "Najvaznije je biti zdrav" izasla tek 1990. godine, nakon 10-tak godina postojanja grupe, ali za prvu nezavisnu ex-YU izdavacku kucu iz Zagreba - "Search&Enjoy". Uprkos teskim uslovima za opstanak jedne alternativne muzicke grupe, u narednim godinama, O. P. je uspeo da objavi i promovise jos 6 albuma, trudeci se da ide u korak sa najboljima na svetskoj sub-pop sceni koliko god je to tehnicki bilo ostvarljivo. Proteklih godina kroz bend je proslo na desetine razlicitih muzicara. Jedini clan iz originalne postave benda je Kebra - glavni vokal i autor ponekad emotivno obojenih, ponekad politicki angazovanih minimalistickih tekstova. Njegov glas i tipican nacin pevanja postali su u velikoj meri zastitni znak ovog benda…