Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Popularni pevač Miroslav Ilić bi u bližoj budućnosti želeo da poseti svoje fanove u Srbiji i zakaže koncert. Ako ste zainteresovani i želite da budete informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Miroslav Ilić. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Miroslav Ilić rođen je 10.12.1950 godine u selu Mrčajevci kod Čačka.  Svoju karijeru je započeo 1972. godine singlom sa pesmom „Voleo sam devojku iz grada“, tekstopisca Obrena Pjevovića, koju je snimio za izdavačku kuću Diskos iz Aleksandrovca. Nakon te pesme, velike uspehe je ostvario i sa pesmama „Oj, Moravo, tija reko“, „Moravsko predvečerje“, „Šumadija“, a 1979. godine je snimio prvu LP ploču Sreli smo se, bilo je to davno za Produkciju gramofonskih ploča Radio televizije Beograd. 1983. godine izdao je album „Kad si sa mnom ne misli na vreme“, koji je prodat u preko milion primeraka, i na kojem se nalazila pesma „Pozdravi je, pozdravi“. Turneja po tadašnjoj Jugoslaviji koja je usledila je bila izuzetno uspešna: na koncertu na stadionu FK „Veleža“ pod Bijelim bregom u Mostaru, oboren je rekord od preko 35.000 posetilaca , na rukometnom stadionu u Splitu bilo je preko 4.000 posetilaca,  a sala beogradskog Doma sindikata je bila više dana rasprodata. Njegovi  veliki hitovi koji su evergrin narodne muzike su: „Najlepša si kad se smeješ“, „Naljutićeš me ti“, „Bili smo drugovi“, „Tako mi nedostaješ“, „Prošlost moja“, „Selo je moje Amerika cela“, „Božanstvena ženo“, „Lidija“... Više dana puni Centar „Sava„, gde svake godine tradicionalno na svoj rođendan, održava svoje solističke koncerte. Počasni je član Sportskog društva „Crvena zvezda“, gde ide na utakmice sa svojim kumom i najboljim prijateljem Dobrivojem Topalovićem. U međuvremenu, postaje kum i sa nekada najboljim fudbalerom Evrope i sveta Hristom Stoičkovim. I danas je jedan od najpopularnijih inostranih pevača u Bugarskoj.Miroslav Ilić nastavlja sa kontinuiranim diskografskim radom i ne posustaje na estradi. I dalje je u samom estradnom vrhu sa istim stilom i imidžom - pevača pravog narodnog melosa. Zato i dalje sa pravom nosi naziv „slavuj iz Mrčajevaca“.