Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Popularna operska pevačica Jadranka Jovanović bi u bližoj budućnosti želela da poseti svoje fanove u Srbiji i zakaže koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Jadranka Jovanović. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Jadranka Jovanović (Beograd, 08.01.1958)  je već godinama sinonim vokalne umetnosti u Srbiji i Crnoj Gori, a kritičar lista Mesagiero Veneto iz Trsta kaže "da joj ništa ne nedostaje da bi bila prava primadona". 

Diplomirala je dva odseka, teoriju i solo pevanje, na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Slobodana Turlakova. Magistrirala je solo pevanje.

Debi u Beogradskoj operi bila je Rozina u Seviljskom berberinu 1981. godine. Prvi internacionalni angažman imala je u milanskoj Skali (1984—1985.) Gostovala je na operskim scenama Italije (Firenca, Rim, Pezaro, Bergamo, Trst, Kaljari, Trapani), Španije (Teatar Liseo, Barselona), Francuske (Bordo, Nim, Ruan), Brazila (Rio de Žaneiro, Sao Paulo), Meksika (Meksiko Siti, Gvadalahara), Japana (Tokijo, Nagoja), Portugala (Lisabon), Irske (Dablin), Engleske (London)...

Učestvovala je na Festivalu Donicetija u Bergamu, festivalu operete u Trstu i dr.

Veliki uspeh je ostvarila u Verdijevom Don Karlosu (Eboli) u Palm Biču (1999.), pod dirigentskom palicom Atona Guadanja. U sezoni 2001—2002. nastupila je uz Praški simfonijski orkestar u Beržih Smetana Holu, na božićnom koncertu. Uz nju su nastupili i tenor Peter Dvorski i bariton Dalibor Jenis.