Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Eyesburn bi u bližoj budućnosti želeli da posete svoje fanove u Srbiji i zakažu koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Eyesburn. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Sastav su 1994. osnovali gitarista Nemanja "Kojot" Kojić, pevač Nenad Živić, bubnjar Aleksandar "Alek" Petrović, i basista Vladimir "Laza" Lazić. Svoj prvi album Freedomized su snimili uživo u beogradskom klubu KST. Ubrzo nakon što su počeli snimati svoj prvi studijski album, pevač Nenad Živić napušta sastav, a zamenjuje ga Nemanja Kojić. Na albumu, objavljenom 1998., nazvanom Dog Life, sve su pesme otpevali na engleskom jeziku, a su snimili i obradu pjesme "Exodus" Boba Marleya.

U to vreme, Kojić je počeo svirati trombon, pa su u svou muziku počeli uvoditi elemente reggaea, duba i drum & basa.  Sledeći album, Full Control snimaju sa novim gitaristom Ninoslavom Filipovićem, i objavljuju ga 2000. Gotovo sve pesme s albuma su se našle na soundtracku za film Munje. Nakon toga, sastav je nastupio na predizbornoj turneji protiv Slobodana Miloševića, i na festivalu EXIT u Novom Sadu, na kom su nastupali sa Tonyjem Allenom i Asian Dub Foundationom. Svoj idući album Gabau! objavljuju 2001., a godinu kasnije i Cool Fire s jamajčanskim muzičarem Ankom Steadyspearom. Zanimljivo je da su s njim uglavnom komunicirali preko interneta, pa su sa demo snimcima koje im je poslao preko njega snimili album. Svoj idući album Solid objavljuju 2003., i ubrzo ih bivši pevač  Sepulture, Max Cavalera poziva na saradnju s njegovim sastavom Soulfly. S Soulflyjem su snimili pesmu "Moses" na albumu Prophecy, te su nastupali na njihovoj evropskoj turneji. Nakon promene postave, svoj poslednji album How Much For Freedom? objavljuju 2005. Nakon njegove objave, sastav objavljuje prekid saradnje, nakon čega je Kojić započeo solo karijeru. Dana 15. aprila 2011., objavljeno je da se sastav ponovo okupio i to u postavi:Aleksandar Petrović "Alek" (bubnjevi), Vladimir Lazić "Laza" (bas gitara), Nemanja Kojić "Kojot" (vokal, trombon), Aleksandar Nikić "Lale" (gitara), Zoran Đuroski "Đura" (gitara) i Vukašin Marković (trombon, prateći vokal). Takođe je objavljeno da će se i postavi pridruziti Dušan Petrović na saksofonu.