Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Grupa Del Arno Band bi u bližoj budućnosti želela da poseti svoje fanove u Srbiji i zakaže koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Del Arno Band. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Del arno bend je srpska rege grupa iz Beograda. Osnovali su je braća Vladan i Jovan Matić u julu 1986. u Beogradu. Grupa, je od samog početka bila usmerena ka melodijskoj „roots“ muzici. Prvi nastup u Beogradu grupa je imala 1987. u klubu „Akademija“. Prvi uspeh beleži pozivom na subotički festival „Omladina 1988“, gde dospeva u finale. Svi polufinalisti ovog festivala, njih osam, objavljeni su sa po jednom pesmom na kompilaciji (vinil+kaseta) „Ovakav zvuk još nisam video“. Nakon Subotice bend počinje pripreme za snimanje svog prvog albuma „Igraj dok te ne sruše“ koji izlazi krajem 1989. za nezavisnu izdavačku kuću „Roklend“ (Rockland). 1991. u izdanju SKC izlazi singl vinil Bi-Bap — „Putujem“ — a sledeće godine, opet uz pomoć SKC grupa objavljuje drugi album, „Godina majmuna“, izdanje izdavačke kuće „Ram rekords“ (RAM records), zapravo snimak sa koncerta koji sadrži i stare i nove pesme…