Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Bijelo Dugme bi u bližoj budućnosti želeli da posete svoje fanove u Srbiji i zakažu koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Bijelo Dugme. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Bijelo dugme, najpoznatija jugoslovenska rok grupa, osnovana u Sarajevu 1973. godine. Izdala je devet albuma u periodu od 1973. do 1989. godine. Bijelo dugme je nastalo iz grupe Jutro, a novo ime je usvojilo 1. januara 1974. Vođa i jedini stalni član grupe bio je gitarista Goran Bregović, dok su se na mestu pevača menjali Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović. U grupu su dolazili i iz nje odlazili iz različitih razloga basisti Zoran Redžić, Jadranko Stanković, Sanin Karić i Ljubiša Racić, bubnjari Goran Ivandić, Milić Vukašinović i Dragan Jankelić i klavijaturisti Vlado Pravdić i Laza Ristovski.

Bije lo dugme je u početku sviralo u manjim gradovima, posebno u Zenici i uskoro objavljuje i drugi singl. Prvi veći nastup imali su na BOOM festivalu u Ljubljani 1974. godine, kad su predstavljeni kao nove nade. Treći singl sa pesmama Da sam pekar i Selma objavili su avgusta 1974. i on predstavlja prelomni trenutak u njihovoj karijeri…

Grupa se raspala zbog 1989., a ponovo se okupila na oproštajnoj turneji 2005. u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Besplatni koncert kod Hajdučke česme 1977. i oproštajni koncert u Beogradu 2005. su jedni od najposećenijih koncerata na ovim prostorima.