Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Popularna pevačica Aleksandra Radović bi u bližoj budućnosti želela da poseti svoje fanove u Srbiji i zakaže koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Aleksandra Radović. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Aleksandra Radović (Bogatić, 10. septembar 1974) je pevačica, kompozitor i tekstopisac i jedna od najpopularnijih pop pevačica u Srbiji. Njen album Žar ptica je bio najprodavaniji album u Srbiji i regionu tri meseca. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, a takođe je jedna od retkih pevačica koja ima sopstvenu školu pevanja. Počinje da radi kao studijski muzičar i snima razne džinglove i uvodne špice za emisije na RTV Pink. Ubrzo posle toga, postaje jedan od najpoželjnijih i najtraženijih pratećih vokala na teritoriji tadašnje SCG. Pojavljuje se javno prvi put na Sunčanim skalama sa pesmom Bori se. Tri godine kasnije, na istom festivalu nastupa sa pesmom Kao so u moru. Ostavlja veliki utisak, i sa tom pesmom osvaja 2. mesto.Prvi studijski album objavljuje samo dva meseca nakon nastupa na Sunčanim skalama. Na svom prvom albumu, ona je autor 6 kompozicija, a kao autor se oprobava i za druge izvođače. Album dobija odlične kritike, i izbija na sam vrh muzičke scene sa mnogobrojnim prestižnim nagradama. Sa albuma se izdvajaju pesme: Još danas, Ako nikada, Kažeš svejedno i Kao so u moru. Sa pesmom Karta za jug učestvuje na Budvanskom festivalu i osvaja drugo mesto i u toku od 2005.-2006. dobija nagradu za najbolji tekst i nagradu za jednu od 15 najslušajnijih pesama u 2005. Drugi studijski album pod nazivom Dommino objavljen je 25.jula 2006. u izdanju Muzičke kuće Siti rekords. Album vrlo brzo postaje komercijalni uspeh. Sa albuma se izdvajaju pesme: Nisi moj (singl), Čuvam te, Ne verujem da me ne voliš i već pomenuta Karta za jug. U naredne dve godine usledile su nagrade kao što su: Pevačica godine, Pop album godine,Najbolja ženska interpretacija...Prvi solistički koncert u Sava centru bio je održan 11. novembra 2007. Pesme koje su izvođene na koncertu su bile sa prva dva albuma, a gosti na koncertu su bili Jelena Tomašević i Sergej Ćetković. Posle ovog koncerta posetila je i druge veće gradove u Srbiji. Godinu dana kasnije, posetila je i gradove u Bosni na svojoj mini-turneji.