Učitavanje

Trenutno nema događaja ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Popularna pevačica Aleksandra Kovač bi u bližoj budućnosti želela da poseti svoje fanove u Srbiji i zakaže koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.

Sa prijavom ste saglasni i sa Uslovi korišćenja and our Izjava o zaštiti ličnih podataka


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Aleksandra Kovač. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Aleksandra Kovač (rođena 30. septembra 1972. godine u Beogradu, SR Srbija, Jugoslavija) je pevačica, kompozitor, tekstopisac, aranžer i producent.Aleksandra je ćerka kompozitora Kornelija i tekstopisca Spomenke Kovač. Muzikom je počela da se bavi kao petnaestogodišnjakinja, kada je sa svojom mlađom sestrom Kristinom osnovala sastav K2. Sestre su svoju muziku izvodile nastupajući kao predgrupa širom Velike Britanije, a najčešće u londonskim klubovima. Aleksandra je u to vreme tek počinjala da svira klavir i komponuje.

U periodu 1990.–1995. sestre Kovač su imale ugovor sa producentskom firmom Mismenadžment, i radile su sa poznatim britanskim producentima i kompozitorima. Po isteku ugovora vratile su se u Beograd i objavile prvi album pod nazivom K2. Sledeće, 1996. godine objavile su i drugi album Malo soula. Duet je zatim boravio u Španiji gde su izdale album za EMI. Grupa je prestala sa radom 1998. godine. Odlučivši da nastavi sa radom, Aleksandra je, sa Romanom Goršekom, nekadašnjim članom rok sastava „Plejboj“, iste godine osnovala producentski tim. Pisala je pesme brojnim hrvatskim i bosanskim izvođačima (Nina Badrić, Ivana Kindl, Žak Houdek, Din, Severina, Goran Karan, Boris Novković, Vesna Pisarović, Sandi Cenov). 2001. je sa Goršekom izdala maksi singl You & Me u stilu fanka i soula.