Rukomet: u Srbiji počela ženska svetska šampionka, Norvežanke štite titulu

U okršaju Srbije s Japanom u petak će u Nišu početi šampion svijeta u rukometu. Titulu od dvije godine unazad brane Norvežani, koji su ponovo jasni favoriti za osvajanje svoje 3.titule u istoriji. Norveška je zapravo zamijenila više od trećine svojih igrača u odnosu na reprezentaciju Brazila koja je osvojila zlatnu medalju 2011, kao i obnovljeni tim ima dodatni podsticaj da nadoknadi neočekivan Konačni poraz na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, gdje je Crna Gora dodatno napredovala u Srbiji. Prema mišljenju stručnjaka, za medalje bi se mogle dodatno takmičiti i druge evropske ekipe – Francuska, Danska, Španija, Mađarska i Srbija. U redu 21. svetski šampion će se igrati u gradovima Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Beogradu, što je kulminiralo finalnom bitkom 22. Decembar u Beogradu Kombank arena sa kapacitetom od 20.000 gledalaca. Žrijeb je podijelio 24 učesnika u 4 tima od po šest timova. Iz svake grupe, prve 4 grupe će se sigurno plasirati u osmog finala, nakon čega će sigurno igrati eliminacioni sistem. Timovi koji nastavljaju biti sigurno će igrati za tzv. Šef države sa 17 godina. otprilike 24. područje.Rukomet: u Srbiji počela ženska svetska šampionka, Norvežanke štite titulu

Slovačka se nije plasirala u finalno takmičenje nakon neuspjelog baraža u dvije utakmice u junu sa Rumunijom

Grupa posle tog voza Petr Sabadka izgubila je oba duela – u početnoj odeli u partizanskom 21:23, u revanšu u Bukureštu 22: 30. Slovaci su ostvarili svoj san nakon osamnaest godina da se vrate u Globus Mug, gdje su bili stajali upravo kada su prije 1995.godine na prvenstvu u Austriji i Mađarskoj. Na posljednjem svjetskom prvenstvu 2011.Norveška je savladala Francusku 32:24, Španija je savladala Dansku 24: 18. Make-up of the major group of the Globe Mug 2013 in ladies's rukomet in Serbia:

 • A-group (Beograd): Crna Gora, Holandija, Francuska, Republika Koreja, Kongo, Dominikanska Republika
 • Grupa B (Niš): Danska, Brazil, Srbija, Kina, Japan, Alžir
 • C-Group (Zrenjanin): Norveška, Poljska, Angola, Španija, Argentina ,Paragvaj
 • Grupa D (Novi Depresivni): Mađarska, Njemačka, Rumunija, Češka, Tunis, Australija

Spisak pobjednika svjetskih šalica u ženskom rukometu:

 • 1957 Čehoslovačka
 • 1962 Rumunija
 • Mađarska 1965. godine
 • DDR 1971
 • Jugoslavija 1973
 • DDR 1975
 • DDR 1978
 • 1982 SSSR
 • 1986 SSSR
 • 1990 SSSR
 • 1993 Njemačka
 • 1995 Republika Koreja
 • 1997 Danska
 • Norveška 1999
 • 2001 Rusija
 • Francuska 2003
 • 2005 Rusija
 • 2007 Rusija
 • 2009 Rusija
 • Norveška 2011

Svjetski šampioni spašeni u posljednjem trenutku

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene u Danskoj sigurno će nastaviti sa vladajućim svjetskim šampionima. Holanđanke su imale oštricu u vratu prije posljednje runde borbe. Takođe u utorak nije izgledalo ružičasto sa njima u Koldingu, tokom I. izgubili su bitku na poluvremenu sa Mađarima za razliku od četiri gola, ali su u drugom pedeset posto transformisali plimu, kao i pobjedom od 28:24 zaštitili su konačnu promociju iz C-grupe. Izvanredno, šampion je bila Hrvatska, koja je također pobijedila na 3. mjestu– ovaj put oko Srbije samo 25: 24. Čaša globusa za 2020.je završena. Pored toga, u Drugom balkanskom derbiju rođena je ograničena pobjeda od jednog gola, koja je pripisana Crnoj Gori protiv Slovenije (26: 25). Zahvaljujući njemu, napredovala je u glavnu fazu takmičenja od 3. prečke u A-grupi. U Herningu su Francuzi sačuvali stopostotnu ravnotežu. Zaštitni šampioni evropskog naslova osvojili su u odijelu za prvo mjesto u osnovnoj grupi nad kućom danskih žena 23:20. Ishoda za utorak konačni 3. Evropsko prvenstvo za dame 2020. i posljednji stolovi An, kao i C-grupe:Svjetski šampioni spašeni u posljednjem trenutku

A-group (Herning).

Crna Gora– Slovenija 26: 25 (15: 9).

Francuska-Danska 23: 20 (12: 11).

Poslednji sto.

1. Francuska 3 3 0 0 74: 60 6.

2. Danska 3 2 0 1 78:65 4.

3. Crna Gora 3 1 0 2 68:77 2.

Poljski i slovački Globus prvenstvo ženski rukomet wild cards

Međunarodna rukometna federacija (IHF) je zapravo objavila wild cards Poljskoj, kao i Slovačkoj za žensku rukometnu svjetsku šolju 2021.godine. Odbor IHF-a može počastiti wild card za starije prilike u skladu sa svojim smjernicama za takmičenje i 2.ako Okeanija ne završi na 5. lokaciji ili se kvalifikuje. Za 25. verziju ženske rukometne Svjetske šolje koja će se čuvati u Španiji od 2. 9. Decembar, ne prijavljuje tim za Kvalifikacioni događaj u Aziji u Okeaniji, što ukazuje na to da može biti obezbeđena druga wild card. Na tom turniru, koji će se održati u 4 grada– Castellinu, Gronollersu, Leriji i Torreviji, učestvovat će ukupno 32 ekipe. Holandija je porazila Španiju u posljednjem 2019-u, kao i na kraju bila sadašnja šampionka globusa u ženskom rukometu. Iako kompletna postava za odijelo još nije potvrđena, izvlačenje bi trebalo da se desi sutra. Domaćini Španije i vlasnici Holandija kvalifikovali su 14 timove iz Evrope i 4 timove iz Afrike. Kvalifikacioni takmičari će se sigurno dogoditi kasnije ovog mjeseca i odredit će one koji se kvalificiraju iz Sjedinjenih Država i Kanade, kao i sa Kariba, one koji se kvalificiraju iz Azije u septembru i one koji se certificiraju iz Južne i Centralne Amerike u oktobru. Holandija je savladala Španiju rezultatom 30-29 u posljednjoj od prethodnih ženskih rukometnih kugli 2019.godine.

Poljski i slovački Globus prvenstvo ženski rukomet wild cards

Poljsko kao i slovačko Svjetsko prvenstvo ženske rukometne karte

Međunarodna rukometna federacija (IHF) obezbijedila je wild cards Poljskoj i Slovačkoj za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2021. Odbor IHF-a može dodijeliti wild card starijim događajima u skladu sa svojim propisima o takmičenju i 2.ako Okeanija ne uspije završiti na petom mjestu ili se kvalificirati. Za 25. verziju ženske rukometne Svjetske šolje koja će se čuvati u Španiji od 2. 9. Decembar, ne registruje grupu za Asia certificing povodom u Okeaniji, što ukazuje na to da se može izdati 2nd wild kartica. Natjecanje, koje će se održati u 4 grada– Castellin, Gronollers, Leria i Torrevija, sigurno će proći ukupno 32 grupe. Holandija je savladala Španiju u finalu 2019.i postala sadašnja šampionka globusa u ženskom rukometu. Iako kompletna postava za meč još nije potvrđena, žreb bi trebalo da se desi sutra. Domaćini Španije, kao i vlasnici Holandija certificirali su 14 timove iz Evrope, kao i 4 grupe iz Afrike. Kvalifikaciona takmičenja će se sigurno desiti kasnije ovog meseca, kao i identifikovati one koji se kvalifikuju iz Severne Amerike, ali i sa Kariba, one koji se kvalifikuju iz Azije u septembru, kao i one koji se kvalifikuju iz Južne i Centralne Amerike u oktobru. Holandija je savladala Španiju rezultatom 30-29 u finalu prethodnog Ženskog rukometnog globusa 2019.godine.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *