Istorija: novi mediji u srcu Balkana

Glavni grad Srbije Beograd revitalizovaće kulturu potpuno novih medija već 2. godinu za redom. Od četvrtka do nedjelje održava odjek događaja, tokom kojeg će sigurno postojati sadašnji vodeći kreatori koji se presele na spoju naučnih istraživanja, digitalnih modernih tehnologija, kao i umjetnosti. Razgovarali smo sa menadžerom za odnose s javnošću događaja galebom Nikačevićem u vezi sa razvojem i obukom festivala. Tokom 3 dana na festivalu će učestvovati preko 30 dizajnera, naučnika i filozofa koji će svoje projekte pružati u nizu predavanja, kao i razgovora. Program događaja će svakako biti unaprijeđen velikim brojem radionica, testiranja, kao i večernjim programom koji se razilazi po cijelom Beogradu. Ubrzo nakon prve godine, festival je neuobičajeno odjeknuo ne samo kod stručnjaka, već i kod laičke javnosti. Drugu godinu, Reverberate je privukao imena kao što je Casey Reas, nazvan ko-kreator softvera za rukovanje, multimedijalni muzičar Golan Levin, Švajcarski Zimoun, koji je stigao na njegove zvučne rate, ili Turski dizajner Memorandum Akten. Resonate Festival počinje u četvrtak 21.3 u resursima Srbije, Beograd. Više informacija o svojim pojedincima, kao i njihovim projektima, kao i o toku obuke događaja može se otkriti na www.resonate.io.Istorija: novi mediji u srcu Balkana

Srpski resursi Beograd obnovio društvo novih medija tokom Resonate festivala

Srpski resursi Beograd će sigurno zaživeti sa kulturom potpuno novih medija tokom Resonate događaja, koji se održava od 21-a. Marš. Resonate predstavlja umjetnike i dizajnere koji spaljuju tragove na crosswayu savremene umjetnosti, medija, a također smanjuje i modernu tehnologiju. O događaju sam razgovarao sa galebom Nikačevićem, Resonate-ovim pr menadžerom. Tokom 3 dana, više od 30 umetnika, naučnika i teoretičara predstaviće svoj rad u zbirci panela i predavanja. Program festivala je prošao zajedno sa desetinama radionica i projekcija, kao i večernjim programom koji pokriva ceo Beograd. Prvo lansiranje Resonate-a izazvalo je iznenada pozitivnu akciju ciljnog tržišta i učesnika. U drugoj godini proslave učestvovaće umetnici kao što je Casey Reas, zvani proizvođač rukovanja, multimedijalni muzičar i takođe dizajner Golan Levin, Švajcarski umetnik buke Zimoun, prepoznat po svojim izvanrednim ratama buke, ili turski tvorac novih medija i takođe moderne tehnologije Memo Akten. Više o učesnicima i programu proslave možete pronaći na internet stranici resonate.io.

22. Lipa Musica: ne samo klavir sa svim detektovima

Ove godine će ih sigurno biti 22. godišnja međunarodna muzička proslava Lipa Musica, koja će se sigurno desiti od 30-a. Juna do 21. Oktobar 2023.sa tradicionalnim epilogom u saradnji sa institucijom pjesama Česká Lípa 2. kao i 3. Novembra u Češkoj. Ove godine, događaj će sigurno obezbediti ukupno 20 performanse kao i prateće programe, koji se sastoje od master klasa kao i 10. godišnji takmičari u vokalnom pjevanju Lípa Cantantes, koji se dogodio u martu ove godine na 12 područja u Liberecu i područjima Ústí, a također često i dodatno u pograničnom području Saksonije. Maštoviti direktor 22. vodeći češki pijanista je Jitka Čechová. Njena interakcija identifikuje opšti tematski naglasak ovogodišnjeg festivala u vrsti izvođenja klavirske umetnosti u različitim vrstama i forme sa naslovom”klavir sa svim čulima”. Jitka Čechová će nastupiti na četiri Event projekta, solo, Kamerni kao i u pratnji kamernog benda, a istovremeno će sigurno preuzeti dužnost garanta ovogodišnjeg posla u osnovnoj školi Česká Lípa Má u Smil, gdje će sigurno voditi i radionicu za učenike. Ove godine, Lípa Musica worldwide songs festival će obezbediti nastupe na brojnim potpuno novim lokacijama, nastaviti tipičnu Češko-Nemačku diskusiju i ponuditi niz vitalnih muzičkih posetilaca sa domaće i međunarodne scene, ne samo na polju klavira.22. Lipa Musica: ne samo klavir sa svim detektovima

Primarna linija obuhvata projekte vezane za individualnost ovogodišnjeg umetničkog garanta Jitke Čechove

Glavna linija sadrži poslove povezane s likom ovogodišnjeg umjetničkog garanta Jitke Čechove, koje upotpunjuju i drugi koncerti iz kolekcije posvećene klavijaturističkoj umjetnosti. Sigurno će pogubiti zajedno sa svojim kolegama iz trija Smetana, a takođe i trubačem Jiří Houdek u pratnji Pardubice kamerne filharmonije na poslovima J. V. H. Věříška, D. Shostakovich kao i F. Mendelssohn-Bartholdy. 2nd veče biće recital pesme sa romantičnim i postromantičnim repertoarom, koji je Jitka Čechová pripremila sa tonom, kao i supervizor događaja Martin Prokeš. Emisije trijada Čechová zasigurno će završiti solo recitalom sastavljenim od djela 20 čeških autora. i takođe 21. vek koji je tematski u potpuno novu postavku, vielharmonie music hall u fabrici klavira C. Bechstein u Seifhennersdorfu. Interakcija jitke Čechová završit će tipičnim zadatkom koji ima smisla, na kojem će prihvatiti darovite učenike osnovne umjetničke škole česká lípa.

Koncert otvaranja i u isto vrijeme

Centralnu pozorišnu liniju posvećenu klavirskoj umetnosti, zajedno sa koncertima Jitke Čechove, upotpunjuje i uvodna predstava, a ujedno i predstava za liberečki region, koja će ove godine svakako predstaviti dodatnog uspešnog pijanistu svetskog glasa, Lukaša Vondráčke. Ovaj pobednik među jednim od najcenjenijih takmičara širom sveta, međunarodni takmičari kraljice Elizabete u Briselu 2016, prvi put će nastupiti na proslavi u solo funkciji. Kao 2023 obilježava dvostruku godišnjicu autora i klavirskog virtuoza Sergeja Rahmanjinova, Lukáš Vondráček će ponuditi svoj komad 18, koncert u C small za klavir i orkestar, u pratnji Praškog Simfonijskog orkestra FOK izvodi Tomáš Brauner, sa kojim je nedavno završio kolekciju snimaka Rahmanjinova koncertnih radova.

Klavirska linija ovogodišnje Lipa musice biće poboljšana performansom predstavnika kvalifikovane omladine. Jitka Čechová izabrala je perspektivnog pijanistu Klára Gibišová, koji će sigurno biti trinaest godina na jesen. Počela je svirati klavir sa 3 godine. Nakon prvih uspjeha kod kuće, ubrzo je skrenula pažnju na sebe na globalnoj takmičarskoj sceni u Rimu, Bernu, Briselu, Parizu i Carnegie Hallu u New Yorku, a danas nudi koncerte širom Evrope, kao i među licima Petrof piano brend. Referenca na” doba prije klavira ” biće efikasnost iransko-američkog čembala mahana Esfahanija, šampiona brojnih svjetskih priznanja. Na proslavi Lipa Musica, on će sigurno nastupiti po prvi put, u golbergovim varijantama Johanna Sebastiana Bacha, na njegovom recitalu ugrađenom u dodatno potpuno novo mjesto– dvoranu Rococo u zamku u Teplice. 22 najveće poznate ličnosti. Francuska mecosopranka Lucile Richardot, priznata po saradnji sa prvorazrednim setovima kao što su Les Arts Florissants, Set intercomporain i takođe Monteverdi Hor, sigurno će takođe učestvovati na događaju.

Poznati zabavljač vivaldijevih djela sigurno će se provoditi u programu ćelije posvećene ovom kompozitoru koji je otišao zajedno sa kolegijumom 1704.pod uputstvima Václava luksa u Liberecu. Sljedeća slavna ličnost u vokalnom pjevanju bit će kontratenor Andreas Scholl, kojeg sumnjičavi nazivaju vlasnikom najkultiviranijeg glasa kontratenora u svijetu. Ovaj svestrani umjetnik sigurno će izvesti na kraju događaja koji je otišao zajedno sa češkim Set barokom pod vodstvom romana Valeka, koji će takođe biti izveden na festivalu po prvi put. Program će uključivati poslove Františeka Ignáca Tůme.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *