U Beograd! Kao rezultat koronavirusa prevedena je kvalifikacija košarkaša

Međunarodna Košarkaška federacija FIBA odgodila je zbog nove vrste koronavirusa Olimpijski kvalifikacioni turnir za žene, koji se trebao igrati u Kini, zemlji porijekla tog stanja. Za razliku od Fo-Šana, Beograd će popuniti koordinatora, što će svakako biti od 6. 9. Februara mjesto za dva od četiri zabavljaju timova. “FIBA je zapravo temeljno analizirala napredak situacije sa koronavirusom, kao i Izvršni odbor je zapravo odlučio da odloži događaj”, tvrdi FIBA u deklaraciji. Grupa, čiji su pojedinci Koreja, Kina, Velika Britanija i Španija, prebačena je u Beograd. Srpsko finansiranje je već imenovano za domaćina sledećeg turnira sa Nigerijom, Sjedinjenim Državama, Srbijom kao i Mozambikom. Druga mjesta su Ostende kao i Bourges. Na primjer, zbog štetnog koronavirusa, pripremljeni Olimpijski certifikacijski događaj za nogometašice iz Nanjinga u Sydney odgođen je za februar, Azijsko dvoransko atletsko prvenstvo, čiji je domaćin trebao biti grad Hangzhou, ili Hong Kong maraton su prekinuti.U Beograd! Kao rezultat koronavirusa prevedena je kvalifikacija košarkaša

U Nanjingu sredinom marta

Svjetsko prvenstvo u atletici održava se u Nanjingu sredinom marta, a Globusna Federacija također pomno provjerava situaciju u Kini. Kako prenosi Sports Weekly, njegovo praćenje je u bliskom kontaktu sa Globusnom Organizacijom za zdravlje i Wellness WHO. Nova vrsta koronavirusa koja se širi iz kineskog grada Wuhana zapravo je tvrdila najmanje 81 mrtvog i 2,744 kontaminiranog, prema posljednjim glavnim informacijama. Sve smrti su snimljene u Kini. Najteže je pogođen okrug Hebei, čiji je grad Wuhan. Prema ljekarima, ovaj virus izaziva stanje sa simptomima gripa kao što su visoka temperatura, problemi sa kašljem ili disanjem. Samo kod nekih klijenata to rezultira napredovanjem virusne upale pluća, što može rezultirati respiratornom insuficijencijom.

Odbrana Olimpijade: Česi najverovatnije u Beograd, gde čekaju jaki Srbi

Češki košarkaši braniće Olimpijske igre na turniru u Beogradu, krećući se u Rio de Žaneiro, mogu se susresti i sa popularnom Srbijom. Ipak, ovo bi došlo samo u slučaju promo iz grupe B, gdje češki tim čeka Letoniju i Japan. Prve dve ekipe u timu sigurno će se plasirati u polufinale, a samo pobednik će sigurno napredovati u Rio. Srbi će se sigurno suočiti sa Portorikom i Angolom. Samo pobjednici tri certifikacijska turnira napredovat će u Rio, a drugi će se igrati u Italiji, a također i na Filipinima “lokacija nije tako divna. Igranje u Srbiji nikad nije jednostavno. Apsolutno nije jednostavno izvlačenje. Ali na turniru ovog tipa, na kojem se igraju 4 utakmice za 6 dana, može se odigrati sve. Prvo moramo napredovati iz mini-grupe, a zatim igrati Srbiju, ” izjavio je češki trener Ronen Ginzburg brzo nakon žrijeba. Kapetan Jiri Welsch bio je mnogo zadovoljniji žrijebom. “Los je super. Barem za mini seriju. Naravno, postoji jedna velika ‘još’, tačnije da Srbija stoji u metodi napretka, koja se, pored toga, uranja u dom. Od svih alternativa, To je najvjerovatnije najteža koju možemo dobiti. Zajedno sa Francuskom, oni imaju najbolju grupu u certificiranju. Ovo je veoma teška barijera, ali inače je sudbina bila povoljna. Moramo ići detaljno i takođe videti”, tvrdio je poznati kvoterbek.

Česi su mogli biti uvučeni u grupu na Filipinima

Česi su mogli biti izvučeni u timu na Filipinima, ali na kraju je žreb dodeljen Beogradu, gde će sigurno igrati u najvećoj košarkaškoj dvorani u Evropskom Kombank sektoru za praktično 25 hiljada sledbenika. Srbija je očito preferirana u odnosu na razvoj, ali će češki tim pokušati to izbjeći. Na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu sa Srbima, u četvrtfinalu se borio sa prilično ravnomernom borbom, međutim u poslednjoj četvrtini nije održao i takođe je izgubio 75:89. “Divno je što smo otkrili da smo u stanju da se igramo sa njima na uravnotežen način, kao i ako se sve što dođe zajedno, nakon toga moramo da ih pobedimo. Igrači prate svoj san da igraju na Olimpijadi i sigurno će učiniti sve za to”, tvrdi supervizor reprezentacije Michal Šob. Međutim, u početku, Česi će sigurno morati da se bave Letonijom i Japanom, dve grupe koje takođe veoma dobro razumeju u 2015-u. Sa Japancima su se obračunali u pripremi i takođe pobedili 86:71. Na latvijskom je nakon toga dva puta naleteo na mene. U grupnoj fazi su izgubili 65:72, međutim u duelu za sedmu lokaciju očigledno su izgubili od Baltičkog Sokola 97: 70. “Igrali smo se sa Japancima u pripremi i to je takođe bilo jasno pitanje. To bi trebao biti protivnik kojeg gubimo. Letonci su dobar tim, pored toga, propustili su Kristaps Porzingis u Evropi, koji trenutno igra odlično u NBA i neće propustiti sertifikaciju”, rekao je Welsch. Prednost Češke grupe može biti i to što direktor Jan Veselý ima svoju drugu kuću u Beogradu, a kao prethodni igrač Partizana Beograd je tamo i dalje veoma popularan. Česi mogu imati pomoć svojih navijača zahvaljujući njemu.Česi su mogli biti uvučeni u grupu na Filipinima

Biće nam zaista drago da sviramo u Beogradu

“Honza će sigurno biti zaista oduševljena igranjem u Beogradu. Pretpostavljam da se nadao da će sigurno završiti na ovaj način. Mislim da će se ljudi sigurno odnositi na održavanje Honze i to može biti velika korist za nas. To nam se sigurno neće desiti na Filipinima”, rekao je Shob. “Međutim, s druge strane, postoji samo jedna karta za Rio, a to je poraz Srbije. A ako ga igramo za promo, to će biti samo jedan od najtežih mečeva koji se danas može igrati”, uključio je. Ipak, prema riječima trenera Ginzburga, los je najbolja pozivnica za češke navijače da podrže grupu. “Los je morao da udovolji navijačima zbog činjenice da ne moraju u potpunosti da putuju na Filipine. Vjerujem da će sigurno doći u Beograd i pomoći nam. Igrat će se u gigantskoj dvorani, sigurno će biti luda atmosfera, ne možete samo doživjeti tako nešto”, uključujući Ginzburg. Kvalifikacioni košarkaški turniri za Olimpijske igre:

Momak (4.-10. Juli, samo šampioni turnira sigurno će napredovati u OH):.

Takmičenje u Manili (Filipini):.

Grupa A: Kanada, Senegal, Turska.

Grupa B: Francuska, Filipini, Novi Zeland.

Takmičenje u Beogradu (Srbija):.

Tim A: Srbija, Angola, Portoriko.

Tim B: Češka, Japan, Letonija.

Takmičenje u Torinu (Italija):.

Grupa A: Grčka, Iran, Meksiko.

Grupa B: Italija, Tunis, Hrvatska.

Žene (13.-19. Juna u Nantesu, Francuska, na Olimpijskim igrama će napredovati šampioni četvrtfinala, kao i jedna grupa iz gubitničke četvrtfinale):.

Tim A: Francuska, Kuba, Novi Zeland.

Grupa B: Turska, Argentina, Kamerun.

Grupa C: Bjelorusija, Južna Koreja, Nigerija.

Tim D: Španija, Kina, Venecuela.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *