Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Multikultivator u saradnji sa Domom omladine Beograda predstavlja novu inicijativu za podršku mladim muzičkim genijalcima: „ZOJA: Koncert za harfu“. Koncert će biti održan u velikoj sali Doma omladine Beograda u četvrtak 27. aprila 2017. godine sa početkom u 20 časova. Kompletan prihod od ulaznica namenjen je kupovini pedalne harfe za Zoju.

 

Zoja trenutno priprema program za međunarodno takmičenje "Konjović" kao i materijal za svoj prvi ulazak u studio. Na koncertu u velikoj sali Doma omladine Beograda podršku će joj pružiti starije kolege Miloš Branisavljević, Rastko Obradović i Anđela Despotović kao i drugarica sa klase Teodora Vujošević. Raznovrstan program prikazaće bogatstvo izraza i nijanse Zojinog muzičkog karaktera. Na programu su kompozicije Hendla, Haselmana, Nadermana, Rozetija, Salceda, Mčedelova i Votkinsa koje će Zoja izvesti kao solista.

 

U duetu sa Berklee alumnistom, perkusionistom, bubnjarem i kompozitorom Milošem Branisavljevićem (vibrafon), Zoja će odsvirati kompoziciju Metamorfozis II, Filipa Glasa (aranžman M. Branisavljević). Stipendista Multiverziteta, student završne godine džez odseka muzičke akademije u Oslu, Rastko Obradović (saksofon) izvešće sa Zojom 13. stav Sen-Sansovog „Karnevala životinja“ – Labud (Le Cygne) u aranžmanu za saksofon i harfu. Anđela Despotović će uz pratnju na harfi otpevati pop i džez standard „Nature Boy“ - napisan i prvi put snimljen pre punih 70. godina.

 

Zoja je veoma rano izrazila interesovanje i ljubav prema muzici, a već u 4. godini je odabrala i svoj instrument - harfu koju svira od svoje devete godine. Kao učenica muzičke škole "Stanković" u klasi profesorke Ivane Pejoske, učestvovala je na brojnim takmičenjima na nacionalnom i internacionalnom nivou u Srbiji i inostranstvu na kojima je nagrađivana i kao solista i kao član kamernog ansambla. U junu 2016. godine Zoja je učestvovala u promotivnom koncertu „Festivala harfe“ u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

 

Kako bi nastavila dalje muzičko usavršavanje u skladu sa svojim talentom i radom, Zoji je neophodno da ima svoj instrument.

 

Program ZOJA: Koncert za harfu deo je akcije Musicisans United / Ujedinjeni muzičari - inicijative za razvoj samo-organizacije među mladim muzičarima i međusobne solidarnosti kroz live crowd-funding.

 

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Eventim-a u kategorijama:

 

•           Standard: 1,300.00 din

•           Silver: 2,600.00 din

•           Gold: 6,000.00 din (30 ulaznica)

•           Pokrovitelj: 12,000.00 din (20 ulaznica)

•           Mecena: 30,000.00 dinara (10 ulaznica)

 

Program „ZOJA: Koncert za harfu“ podržali su Coca-Cola HBC Srbija, UG Fondacija, kompanija ISIS, Amart, Super Dot i frizerski salon „Cvrle“. 

Dodatne informacije/Partneri saradnici