Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

      Željko Samardžić  je rođen 03.10.1955. godine u Mostaru. Na sebe je skrenuo pažnju na festivalu Prvi aplauz koji je održan 1973. godine u Banjaluci sa pesmom Moja Marija, tako da će Željko Samardžić imati priliku da sa svojom publikom 8.03.2013.godine u Kombank Areni  proslavi 40 godina bavljenja muzikom!
   
     Veoma bitna godina za Željka  i na neki način prekretnica u bavljenju muzikom  je  1992.god. kada karijeru nastavlja u Beogradu, a već 1995. na Budvanskom festivalu dobija nagradu stručnog žirija za interpretaciju pesme Sipajte mi još jedan viski. Od te godine koja je bila prekretnica  u njegovoj karijeri ređaju se mnogi hitovi poput Grlice, Da me nije, Slutim, Dobar dan tugo…. a kao potvrda stižu mnogobrojna priznanja poput Oskara popularnosti, Melka i dr.
    
    Željko Samardžić je do sada snimio 12 albuma u izdanju renomiranih izdavačkih kuća sa tiražom od preko 2.700.000 prodatih primeraka, što ga svrstava u kategoriju visoko tiražnih pevača!

     Prvi veliki solistički koncert je održao 1996. u Beogradskom Sava centru koga je te godine tri dana zaredom punio, a tokom svoje karijere u toj dvorani  je nastupio 36 puta. Treba napomenuti  da je Željko Samardžić mnogo koncerata održao  širom ex Yu prostora od kojih treba izdvojiti  Beogradsku  Arenu (4 koncerta), Zagrebačku, Zeničku,Skopsku Boris Trajkovski Arenu,  Splitsku Spaladium Arenu, zatim Sarajevsku Skenderiju i Olimpijsku dvoranu Zetra…itd. Svoje koncerte je održavao i širom Evropskog kontinenta,kao i  u  Americi, Kanadi, Australiji…..

      Singlom “Zaustavite januar” Željko Samardžić najavljuje novi studijski album koji će se naći u prodaji početkom februara 2013.godine, a posetioci koncerta će imati priliku da pesme sa novog cd-a  čuju uživo u Kombank Areni!

Dodatne informacije/Partneri saradnici