Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Tekst ....Aleksandar Galin

Režija... Radoslav Milenković

Uloge..... Viktorija .....Milena Pavlović

                Sirena ...Tatjana Kecman

                Konstantin.....Radoslav Milenković

 

 

Kratak sadržaj:

Novopečena bogatašica, naizgled pobednica tranzicijskog maratona, za svoju profesorku engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac “ispunjava sve seksualne fantazije“, ali greškom bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom koji urušavanje idealistički ustrojstva sveta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog...

Niz komičnih nesporazuma i odigrava se među troje junaka Galinove komedije, koja nas, smehom razoružane, suočava sa verovatno najvažnijim htenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

 

O piscu:

Aleksandar Galin, (uz Ljudmilu Petruševsku i Ljudmilu Razumovsku) rodonačelnik je i najznačajnija figura onog dramskog toka savremene ruske drame koji se bavi promenom sveta i sudbinom čoveka u situaciji ne samo materijalne bede, već, možda i važnije i bolnije, moralnog sloma čiji smo nemoćni svedoci tzv. procesu tranzicije, koji nikako da prođe.

U tom smislu, Galin, naš savremenik u svakom pogledu, našim se pozorišnim stvaraocima nudi kao naš domaći autor, a teme, likovi i situacije – našoj su pozorišnoj publici bliske i prepoznatljive.

Ali, Galin ne gleda i ne razumeva svet sa gorčinom i besom – njegovi su komadi uvek komedije. U temeljima tih komedija je njegova plemenitost, koja u svakodnevnom i trivijalnom otkriva ljudsku suštinu svih naših nedoumica i svih naših nemoći.

I komedija „Sirena i Viktorija“, do sada neizvođena u Srbiji, raskošna je komedija. Urnebesne komedija zabune, pre svega.

Video
Mapa
  • Dorćol Platz

    Dobračina 59b
    11000 Beograd

    Belgrade%2C%20Serbia