Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Američki sastav PINK MARTINI nastupiće na koncertu u Beogradskoj areni, 31. maja u organizaciji Jugokoncerta i Arene Beograd. PINK MARTINI, orkestar koji pronalazi inspiraciju u romantičnim holivudskom mjuziklu, nastupiće u Beogradu drugi put nakon pet godina.

Ako je suditi prema zastupljenosti instrumenata i bogatstvu tonova, 31. maja u Beogradskoj areni očekuje nas pravo uživanje u zvuku. Naime, listom zahteva ovog neobičnog sastava od 12 članova, dominira dug spisak instrumenata i tehničkih uslova vezanih za kvalitet zvuka. Među nešto više od trideset instrumenata pored neizbežnog klavira, nalaze se latino udaraljke, profesionalne kastenjete, kubanski i brazilski instrumenti i sl.

Osnivač benda, Tomas Lauderdejl, vreme u garderobi voli da provedi svirajući tako da će mu na raspolaganju biti i pianino.

Članovi grupe pre nastupa uživaće uz kafu i zeleni i čaj od nane. Na njihovom stolu, naći će se kvalitetni lokalni sendviči sa salatom od tune ili piletine, vegetarijanski sendviči za dva člana grupe, supa, mleko i jogurt. Izvođači grupe PINK MARTINI pred nastup zamolili su za jela od ribe, piletine, govedine i svinjetine, povrće, razne vrste sira, salata i integralnog pirinča.

Grupa postoji od 1994. godine, kada je Tomas Lauderdejl, klasični pijanista i harvardski diplomac, okupio muzičare kako bi izvodili muziku na političkim, humanitarnim i drugim medijskim kampanjama, i sa njima izveo svoju verziju popularnih pesama. Publici se to veoma svidelo, zato su nastavili po istom receptu.
Muzika PINK MARTINIJA je očaravajuća mešavina muzike i stihova iz različitih delova sveta i različitih žanrova.
Muzika PINK MARTINIJA je kao romantični holivudski mjuzikl 40-tih i 50-tih godina prošlog veka, samo što melodije i ritmove sakupljene iz različitih delova sveta čine novom i modernom.

Danas grupa ima 12 članova i sarađivala sa trideset svetskih orkestara, uključujući i višestruke nastupe sa Filharmonijom Los Anđelesa, Nacionalnim simfonijskim orkestrom Amerike i BiBiSi-jevim koncertnim orkestrom. Učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja nove zgrade Filharmonije Los Anđelesa. Njihovi drugi angažmani uključuju koncerte u Karnegi holu ili Muzeju savremene umetnosti (MOMA) u Njujorku.

 

Među pesmama koje će se moguće naći na listi PINK MARTINIJA sutra u Beogradskoj areni su:

 


1.    Bolero
2.    Amado Mío
3.    Anna
4.    Sympathique
5.    ¿Dónde estás, Yolanda?
6.    Midnight Bossa Nova
7.    Flying Squirrel
8.    And Then You're Gone
9.    But Now I'm Back
10.    Piensa En Mi
11.    Una Notte a Napoli
12.    Get Happy / Happy Days are Here Again
13.    Concerto for trumpet Let's never stop falling in love
14.    Song of the Black Lizard
15.    Ninna Nanna
16.    Uskudar
17.    Congratulations
18.    Romanza andaluza
19.    Veronique
20.    Hey Eugene
21.    Malagueña
22.    Carioca
23.    What I'll do


BIS
24.    Brazil

Video
Mapa
  • KOMBANK Arena

    Bulevar Arsenija Čarnojevića 58
    11000 Beograd

    Bulevar%20Arsenija%20%C4%8Carnojevica%2C%20Belgrade%2C%20Serbia