Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Legendarni rok sastav Partibrejkers obeležiće 30 godina postojanja, i jedne od najuticajnijih i najdoslednijih muzičkih karijera u Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije, velikim slavljeničkim koncertom 3. marta u Hali sportova u Beogradu.

Partibrejkers su za tri decenije objavili niz hvaljenih albuma i izuzetno slušanih pesama, čime su uticali, kao skoro nijedan drugi domaći bend do sada, na brojne druge mlađe izvođače u Srbiji i regionu. Svirali su od malih klupskih prostora poput Dadova i kluba SKC-a, do velikih prostora kao što je stadion Tašmajdan 1996. ili Kalemgdan 1997. godine, pred više stotina, hiljada i desetina hiljada posetilaca.

Bend su osnovali u Beogradu avgusta 1982. godine Cane, bubnjar Goran Bulatović-Manzanera i gitaristi Nebojša Antonijević-Anton i Ljubiša Kostandinović, a nazvali su se Partibrejkers, kako su sami sebe doživljavali. Prvi nastup imali su 4. oktobra 1982. u beogradskom "Dadovu" kao predgrupa sastavu The Fifties, a svoj jedinstven spoj panka, garažnog roka i bluza sa dve gitare, bubnjem i glasom, ali bez basa, prvi put su predstavili pesmom "Radio utopija" na kompilaciji "Ventilator 202" (1983).

"Verovatno će na koncertu biti presek karijere. Imamo nameru da iznenadimo ljude i sviramo neke stvari koje dugo nismo. Nadam se da ćemo uspeti neku novu da odsviramo ili bar neku stvar koju nikad nismo svirali. Nadamo se da ćemo imati dobar zvuk i da će puno ljudi doći da se provesele sa nama", kaže pevač Zoran Kostić-Cane.

 

Video