Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

 

Oni su METALLICA, najveći i najuticajnijii bend već trideset godina i sviraće na UŠĆU, 8. maja 2012.!

 

Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd sa ponosom predstavljaju jedan od najvećih muzičkih događaja ove godine. METALLICA se vraća u Srbiju i izvešće ceo “Black album”. Enter Sandman, Sad but True, The Unforgiven, Wherever I May Roam, Nothing else matters odjekivaće na Ušću 8. maja. Bend će takođe svirati i pesme sa ostalih albuma.

 

“Black album” bio je na prvim mestima top lista u više od 25 zemalja i prodat je u više od 25 miliona kopija širom sveta. Objavljen je 1991. bez naslova a naziv “Black album” krunisala mu je javnost zbog crnih korica.

 

Kao Led cepelin za hard rok i Seks pistols za pank, tako je i Metalika postala bend koji je odredio izgled i zvuk hevi metala u osamdesetim. Muzika koju su svirali – britanski hevi metal pomešan sa stavom američkog panka – postala je pravac za sebe: treš. Postali su najveći bend na svetu. Kada ih je ugrozio grandž, iznova su sebe osmislili. Kao osnivači treš metala – za njima su došli Slejer, Antraks i MegadetMetalika je oduvek bila na čelu i uvek gurala na sledeći nivo.

 

Od svog osnivanja 1981. godine, bend Metallica razvio se od andergraund hevi metal benda do jednog od najuspešnijih sastava na svetu sa brojim fanovima.

 

Ulaznice za koncert benda METALLICA biće u prodaji od petka, 27. januara оd 10h po sledećim cenama:

PARTER 3300 dinara,

FAN PIT 4400 dinara,

TRIBINE SEDENJE 5500 dinara


 

Kao predgrupa Metaliki na Ušću, 8. maja, nastupiće progresivni metal bend GOJIRA.

GOJIRA su nastali 1996. godine u gradu Bayonne u Francuskoj. Do 2001. godine bili su poznati pod nazivom Godzilla. Čine ga Joe Duplantier pevač i ritam gitara, bubnjar Mario Duplantier, gitara Christian Andreu i basista Jean-Michel Labadie. Od svog prvog studijskog albuma nisu menjali sastav i do sada su objavili 4 studijska, 1 uživo album, jedan singl i jedan DVD.

JELEN LIVE i dalje ostaje uz najveća imena svetske muzičke scene. Od  2006, kada je prvi put održan kao veliki muzički festival, pa do danas, JELEN LIVE je omogućio publici u Srbiji da vidi nastupe nekih od najvećih imena pop i rok scene kao što su Ian Brown, Iggy and The Stooges. Posle GN’R i Slash-a, JELEN LIVE predstavlja koncert grupe METALLICA.

Uz trash metal bend GOJIRA, na koncertu METALLICE, 8. maja na Ušću, nastupiće i  metal bend MACHINE HEAD.

MACHINE HEAD je američki hevi metal bend iz Kalifornije. Robb Flynn i Adam Duce osnovali su bend 1991. godine. Do sada je bend prošao četiri izmene članova a trenutni sastav čine Flynn (vokal i gitara), Duce (bas), Phil Demmel (gitara) i Dave McClain (bubnjevi). Machine Head je jedan od pionirskih bendova u „Novom talasu američkog hevi metala“.

Prvi album „Burn My Eyes“ objavljen 1994., bio je veoma uspešan u Evropi i privukao pažnju MTV-a. Do sada su objavili sedam albuma koji su prodati u 2.4 miliona primeraka širom sveta. Zvuk Machine Head-a je vrlo brzo postao „uzorak“ za ostale hevi metal bendove. Nikada se nisu uklapali u metalske trendove zbog čega su privukli brojne fanove ali nisu ljubimci i muzičkih medija. Album „The Blackening“ iz 2007. doneo im je priznanje za „Najbolji album“ na MetalHammer nagradama a Flynn je nagrađen sa „Golden God“ priznanjem. Nastupali su na gotovo svim značajnijim festivalima.

Metallica je osvojila brojne nagrade i priznanja u svojoj karijeri uključujući 9 Grammy, 2 American Music, 2 MTV Video Music, VH-a nagradu, ERPN Action Sports i Music Artist Contribution nagradu za 2001. godinu, preko 30 California Music nagrada, NARAS San Francisco Governor priznanje 2004., MTV: ICON 2003. i najskorije ASCAP Creative Voice za 2004. godinu.

 

Ušće izgleda kao pravi mali grad. Svako koga put navede pored Ušća, ugledaće zaštitnu ogradu u dužini od 5 kilometara koja okružuje prostor u kome će biti koncert. Unutra su već postavljene tribine za publiku koje se nalaze na strani do Dunava. Trenutno su u izradi VIP tribine i platforma za osobe sa invaliditetom a postavljaju se i prvi elementi bine.

Glavni ulaz imaće 21 kapiju. Ulaz za osobe sa invaliditetom kao i za VIP tribine, nalaziće se sa strane Bulevara Nikole Tesle. Ulaz za tribine za sedenje biće postavljen sa strane Dunava, uz biciklističku stazu. U ograđenom prostoru nalaziće se i više punktova za osoblje hitne pomoći i policiju kao i šankovi, toaleti i mesta za prodaju suvenira.  

Kapije se otvaraju od 16h i očekuje se dolazak više desetine hiljada posetilaca iz zemlje i celog regiona.

Dodatne informacije/Partneri saradnici