Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Mark Olson, osnivač, pevač i gitariste jedne od najvažnijih alt-kantri grupa u istoriji - The Jayhawks održaće koncert 28. jula u Domu omladine Beograda u organizaciji koncertne agencije Rock svirke sa početkom u 21 čas.

Ulaznice se mogu kupiti od sutra po promotivnoj ceni od 600 dinara (ograničen kontigent!) na svim prodajnim mestima Eventim-a. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 800, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1000 dinara.

Mark Olson je američki muzičar i kantautor. Bio je osnivač alternativnih kantri bendova Jayhawks i Original Harmony Ridge Creekdippers. Olson je osnovao Jayhawks 1985. godine zajedno sa pevačem i gitaristom Gerijem Lourisom (Gary Louris). Bend je 1987. godine objavio 'Blue Earth', a potom je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Def American. Prvi album koji su objavili za Def American bio je 'Hollywood Town Hall' iz 1992. godine. Posle uspešnog singla "Waiting For The Sun" i turneje, bend se vraća u studio gde snima album 'Tomorrow the Green Grass' 1995. godine. Iste godine, posle uspešnog singla "Blue", Olson napušta Jayhawks. Olson napušta grupu da bi negovao ženu Viktoriju Vilijams (Victoria Williams), koja je sredinom osamdesetih bila jedna od najautentičnijih novih pojava na američkoj folk sceni., a zajednički život započinju u pustinji Džošua Tree (Joshua Tree) u Kaliforniji. Naravno, napravio je improvizovan studio u dnevnoj sobi... Viktorija je 1992. godine oboleva od neizlečive bolesti (Multipla skleroza). Njen menadžer sledeće godine okuplja prvu ligu muzičara i prijatelja (Giant Sand, Pearl Jam, Lou Reed, Matthew Sweet, the Jayhawks, Lucinda Williams, Michelle Shocked...) koji na albumu 'Sweet Relief' obrađuju njene pesme da bi prikupili novac neophodan za njeno lečenje.

Olson osniva The Original Harmony Ridge Creekdippers 1997. godine, sa kojima objavljuje albume 'Pacific Coast Rambler' i 'Zola and the Tulip Tree'. 2000. godine objavljuje autobiografski album 'My Own Jo Ellen'.

Svoj prvi solo album objavljuje 2007. godine pod nazivom 'The Salvation Blues', a nakon objavljivanja albuma kreće na turneju po Evropi i Americi zajedno sa violinistom Mišel Gazič (Michele Gazich) i perkusionistom i klavijaturisticom Ingun Ringvold (Ingunn Ringvold). Zajedno su odsvirali preko 300 koncerata. Sa Geri Lourisom je 2008. godine objavio album 'Ready for the Flood'. Nakon toga je obavio solo album 'Many Colored Kite' (2010). Jayhawks se ponovo okupljaju 2011. godine i snimaju novi album 'Mockingbird Time'. Bend kreće na novu turneju, a Olson 2012. godine ponovo napušta bend. Novi solo album 'Good-bye Lizelle' objavio je 2014. godine.

http://markolsonmusic.com/
https://www.facebook.com/markolsonmusic
https://www.instagram.com/markolsonmusic/
https://soundcloud.com/mark-olson-music
http://www.deezer.com/artist/64773
https://open.spotify.com/artist/4OYNuiOJENSg8ORyqJFbqn

Mapa
  • Dom omladine Beograda

    Makedonska 22
    11000 Beograd

    O%C5%A0%20Skadarlija%2C%2026%20Francuska%2C%20Belgrade%2011000%2C%20Serbia

Dodatne informacije/Partneri saradnici