Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Madonna priprema veliku žurku i svi su pozvani! Najavljena Madonna World Tour 2012...

Madonna World Tour 2012 počinje, kako su najavili međunarodni promoteri turneje, kompanija Live Nation Entertainment, 29. maja u Tel Avivu. Turneja uključuje arene, stadione i posebna mesta na otvorenom kao što su Plains of Abraham u kanadskom Quebecu, a zatim i Južnu Ameriku i Australiju gde Madonna nije nastupala skoro 20 godina. Turneja će posetiti 26 evropskih gradova uključujući London, Paris, Milan, Berlin kao i Zagreb, 11. juna.

Prvi od 26 koncerata na američkom delu turneje počinje 28. avgusta u Philadelphiji, zatim 6. septembra na stadionu New York Yankees, posle toga ide u Los Angleles Staples Center 10. oktobra, a svih 25 američkh datuma se (za sada) završavaju nastupom u Philips Areni u Atlanti 17. novembra.

Izuzetan uspeh Madonnine prethodne "Sticky & Sweet" turneje potvrdio je njen status jedne od najuspešnijih izvođačica svih vremena. Tu istorijsku turneju su obeležili brojevi kao što su 70 000 rasprodanih ulaznica u Wrechteru u Belgiji, 76 000 u Helsinkiju (najveći koncert ikada održan u Finskoj od strane jednog izvođača), 40 000 u Oslu kao i 72 000 u Tallinu u Estoniji. Samo u Severnoj Americi pevačica je prodala preko 650 000 ulaznica, 72 000 ulaznica za koncert u Švajcarskoj (što je bio najveći koncert ikada održan u toj zemlji), 75 000 ulaznica u Londonu i 4 rasprodata koncerta u Madison Square Gardenu u New Yorku (60 364 ulaznice).

Najava Madonnine nove turneje popraćena je fantastičnom nedeljom u kojoj je je Madonna nastupala u poluvremenu najgledanijeg sportskog događaja u Americi, Super Bowlu, i lansiranja njenog novog singla "Give Me All Your Luvin' (feat. Nicki Minaj & M.I.A.)" sa novog albuma "MDNA" u izdanju Live Nation Entertainment/Interscope Records, najavljenog za 26. mart.

'"Nove pesme najveće muzičke umetnice i zabavljačice govore same za sebe. Njena umetnost, talent i kreativna produkcija rastu sa svakom turnejom, a "Madonna 2012" neće biti izuzetak. Presrećni smo što je opet na turneji, i sigurni smo da su toliko srećni i njeni fanovi." - komentariše Arthur Fogel, predsednik kompanije Live Nation Entertainment Global Touring i Madonnin promoter.

Za vreme svoje izuzetne karijere, Madonna je prodala preko 300 miliona albuma i drži rekord kao najprodavaniji solo izvođač u istoriji koncerata i turneja. Ona je sedmorostruka osvajačica Grammy nagrade, producentkinja, tekstopisac, pevačica, kao i članica čuvenog Rock and Roll Hall of Fame. Njen prethodni album "Hard Candy" je debitovao na vrhu top lista u 37 zemalja uključujući Severnu Ameriku, Veliku Britaniju, Kanadu, Francusku i Australiju. "Madonna 2012 World Tour" je 9. po redu turneja popularne "Material Girl" - njena prva turneja je lansirana 1985. godine pod imenom "Virgin Tour".

11. jun 2012. - Madonna World Tour 2012 na zagrebačkom stadionu Maksimir!

Mapa
  • STADION MAKSIMIR

    Maksimirska 128
    10000 Zagreb

    Maksimirska%20cesta%20128%2C%20City%20of%20Zagreb%2C%20Croatia

Dodatne informacije/Partneri saradnici