Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na ekskluzivno predavanje jedinstvenog istraživača različitih fenomena:

 

KREŠIMIR MIŠAK (Zagreb, 1972.)

 

U EPIZODI:

"Svetla na nebu"

 

Krešimir Mišak je autentični novinar, voditelj, rok muzičar i pisac naučne fantastike. Poznat je kao voditelj emisije "Na rubu znanosti" koja se emituje na HRT-u od septembra 2002. Emisija je ubrzo postala  vrlo popularna zbog polemisaja neobjašnjivih, paranormalnih fenomena i misterija.

 

"Konformizam ne dopušta da prihvatamo ljude sa drugačijim idejama..."

 

Da li ste i vi jedni od njih?

 

Krešimir Mišak Naučnu fantastiku počeo je pisati 1999. godine i od tada je napisao desetak kratkih SF priča. 2000. i 2005. je dobio SFERA nagradu za najbolju SF priču. 2005. godine objavljena mu je zbirka SF-priča "Zvjezdani rifovi", a u 2006. je izdao knjigu "Telepatija i telekineza", a potom "Svjetla na nebu – hronologija istraživanja NLO-a", "Sve piše u novinama (...a ponešto i ne)", "Sretan Vam kraj svijeta...kakvog ste poznavali", "Putovati kroz vrijeme – zašto ne", a najnovija se zove "Dečki, odjebite u skokovima". Ima svoj bend pod nazivom "Hakuna Matata", gde je gitarista i pevač:

 

"Ono što je jedan stari fizičar Vilijam Tiler nazvao psihoenergetika, odnosno pitanje svesti je ono što danas nedostaje. Iako je svest glavna kada je percipiranje sveta oko nas, i nas samih u pitanju, mi ne znamo šta je ona ili odakle potiče. Čini mi se da smo premalo zaokupljeni bitnim stvarima o kojima se treba razmišljati. Širom sveta otkrivaju se nova područja koja su važna i sa kojima bismo trebali da se pozabavimo, a pojedinci zaista šire vidike."

 

Dodatne informacije/Partneri saradnici