Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Najpoznatiji svetski klasično-pop kvartet IL DIVO nastupiće u okviru svoje nove svetske turneje 2012. godine i u KOMBANK Areni, 22. septembra.

IL DIVO 2012 svetska turneja prati objavljivanje njihovog poslednjeg albuma WICKED GAME (Syco/Sony Music) i prikazaće najnoviji spoj izvrsne pevačke tehnike i operskih aranžmana.

Evropsku turneju IL DIVO koju promoviše NuCoast Production, počinje u septembru i uključuje koncerte u Austriji, Srbiji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Višegodišnja karijera „Il Divo" fenomena krunisana je nedavno Classic Brits nagradom za „Artist of the Decade" u Royal Albert Hallu. Time je potvrđen uspeh koji četvorica pevača uživaju od momenta kada su se pojavili na svetskoj sceni sa multiplatinastim debi albumom 2004. godine. Nastavljajući dalje sa najprodavanijim albumima - „Ancora", „Siempre" i „The Promise", Il Divo je ostao dosledan svojoj umetničkoj misiji u kojoj šire svetu svoju strast prema muzici i verovanje u njenu sjedinjujuću silu.

"Kvartet Il Divo maestralnim izvođenjem operskih verzija pop hitova, u kombinaciji sa zadivljujućom scenografijom, izvamio je ovacije pune Arene, a čini se da je i beogradska publika uspela da osvoji šarmantne pevače".  "Publici nije ostalo ništa drugo nego da bude oduševljena izvođenjem poznatih pop numera u operskom maniru, glasovima i pojavom četvorice momaka." "Tokom dva sata Il Divo je pokazao zašto je postao muzički fenomen."  - pratile su reportaže iz medija koncert Il Diva pre tri godine u KOMBANK Areni.

Rekordni klasični kvartet, švajcarski tenor Urs Buhler, bariton Carlos Marin iz Španije, francuski pop pevač Sebastien Izambard i tenor David Miller iz Amerike, prvi put nastupili su zajedno 2003.  posle iscrpne potrage muzičkog producenta Simon Cowella da pronađe četiri pevača različitog individualnog talenta koji bi, kao grupa, stvorili muzičku magiju.

U šestogodišnjem zadivljujućoj karijeri, Il Divo se kontinuirano razvijao okupivši milione fanova širom sveta.

Prodali su više od 26 miliona albuma, 150 zlatnih i platinastih diskova, preko 2 miliona ulaznica za koncerte.

Il DIVO sa nestrpljenjem isčekuje nove koncerte jer kako sami kažu "Ovo nije posao. Ovo je strast."

 

Video