Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Hari Mata Hari je bosanskohercegovački izvođač, koji sa preko 1000 održanih koncerata i 5 miliona prodatih albuma spada među najtiražnije pevače na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

U jesen 1986. godine, Hari Mata Hari startuje sa svojom muzičkom karijerom , a dve godine kasnije, 1988. godine, snima  za zagrebački Jugoton i odma zatim sledi serija uspešnih albuma: Ja te volim najviše na svijetu, Volio bih da te ne volim , Strah me da te ne volim iz 1990. godine, čiji je tiraž bio rekordnih 700.000 primeraka. 

Na izuzetno jakoj pop sceni kasnih osamdesetih, pesme Hari Mata Harija su uvek bile pri samom vrhu muzičke lestvice . Na turnejama su mu gostovale La Toja Džekson i Sabrina. Hari Mata Hari je na tri „MESAM-a“ za redom (1989, 1990. i 1991) osvajao titulu najbolje pop grupe SFRJ. Pripale su mu i nagrade za pesmu godine, kao i „Oskar popularnosti“.

Poznat je po desetinama ljubavnih balada, sa jakim primesama lokalnog zvuka, koje su postigle izuzetan komercijalni uspeh i ostale evergrin hitovi. Krunu uspeha predstavljalo je osvajanje trećeg mesta na Pesmi Evrovizije 2006. godine u Atini, sa pesmom Lejla, koju je komponovao Željko Joksimović. 

Snimio je duete sa našim najvećim zvezdama- Safetom Isovićem, Harisom Džinovićem, Dinom Merlinom, Ninom Badrić, Tajči, Ivanom Banfić, Hankom Paldum, Halidom Bešlićem, Kemalom Montenom, Draganom Mirković... i pevao sa sarajevskom filharmonijom, te na koncertima sevdaha. 

U svojoj karijeri Hari se sve više okreće autorskom radu i svojim pesmama pomaže i karijere drugih zvezda- Nine Badrić, Emine Jahović, Severine, Lepe Brene...

2008. godine nastaje album "Sreća", kojim Hari ostvaruje dečački san- koncert na stadionu Koševo.

2016. godine izdaje novi album „Ćilim“ koji donosi nekoliko novih hitova "Staromodan tip" i “Ćilim"a koji su muzički kritičari okarakterisali kao možda i najbolji u dosadašnjoj karijeri.

Dodatne informacije/Partneri saradnici