Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Ridiger Dalke je poznati nemački lekar, psihoterapeut, predavači autor knjiga „Bolest kao put, „Bolest kao govor dušei „Zakoni sudbineodržaće 19. Aprila u Hotelu Hyatt Regencydva predavanja na temu „Pravila igre životasa početkom u 17.30h i  „Životne krize kao prilika za razvojsa počekom u 20.00h. Ovom prilikom biće predstavljena i nova knjiga „Životne krize kao prilika za razvoju izdanju Lagune.


17:30 - 19:30

“Pravila igre života”


Kada želimo igrati neku igru, prvo moramo biti upućeni u njena pravila. Često se, međutim, ponašamo tako kao da se to ne odnosi i na najvažniju igru od svih, na sam život. Ridiger Dalke nam ovom prilikom objašnjava zakonitosti koje sudbinski utiču na naš život.

Sa zakonima života isto je kao i sa zakonima fizike. Ako ih poznajemo, možemo imati koristi od njih, a ako ih zanemarujemo, često će nam se događati neprijatnosti čiji će nam uzroci ostati nejasni.

Ridiger Dalke, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti holističke medicine, već se decenijama bavi zakonima koji utiču na ljudski život i sudbinu. Na ovom predvanju ćete otkriti kako misli i osjećaji određuju našu stvarnost, pokazuje nam kako nam primena zakona sudbine u praksi pomaže da sebe poštedimo muka i patnji i istovremeno nam ukazuje na kraljevski put do ostvarenja naših duševnih potencijala.

 

20:00 - 22:00

“Životne krize kao prilika za razvoj”


U onoj meri u kojoj učimo da bolje rešavamo tehničke probleme, izgleda da gubimo sposobnost da vladamo prirodnim fenomenima. Posebno nas prelasci iz jedne životne faze u drugu stavljaju na iskušenje. Jurimo kroz život, štedimo vreme gde god je to moguće, a ipak nemamo vremena da se posvetimo bitnim trenucima našeg sopstvenog razvoja.

Rođenje, pubertet, odvajanje od roditeljskog doma, ženidba - sve su to važne stanice u našem životu. Kao i starenje i smrt, ovo su prirodni fenomeni koje sve više doživljavamo kao pretnju ili krizu. Dok su prethodne generacije slavile ovakve prelaze moćnim ritualima, moderno društvo ih potiskuje iz svesti. No, potiskivanje isuviše često završava bolešću koja je ogledalo naših duševnih patnji.

Ridiger Dalke, iskusni lekar i terapeut, opisuje put i izlaz iz ovih dilema i pokazuje kako koristiti prilike koje su skrivene u životnim krizama.


Dodatne informacije/Partneri saradnici