Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Darko Rundek je povodom 20 godina od izlaska svog prvog samostalnog albuma "Apocalypso" ponovo okupio veliki bend za regionalnu turneju "Apocalypso Now" koja kreće 15. juna koncertom na stadionu 

"Tašmajdan" u Beogradu. Vrata se otvaraju od 18:30, koncert počinje od 20:00. Predgrupa je Kralj Čačka.

 

"U izboru pjesama, težište je na slavljeničkom albumu 'Apocalypso' i onim pjesmama unazad tih 20 godina koje nam danas najviše znače", najavljuje Darko.

 

Za Rundeka na Tašu ulaznica za parter i tribine košta 1.500 dinara, a na dan koncerta biće 2.000 dinara, na blagajni Taša i preko mreže Eventim. 

 

(Samo ulaznice ranije kupljene u promo periodu nemaju odrednice parter ili tribine, što znači da se sa njima može ući ili na tribine ili u parter.)  

 

"'Apocalypso' izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boksu sa nikad objavljenim snimkama Haustorovih 'Dovitljivih malih čudaka' iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom 'Apocalypso Now'", kaže Rundek.

 

"Apocalypso Now" je produkcijski zaokružen muzičko-scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom i svetlosnim efektima namenjen velikim scenama, sa više hiljada posetilaca. "Apokalypso Now" će predstaviti svu intimnost, lepotu i raskoš Rundekove muzike i poetike, koja je postala delom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola veka.

 

Tako je i za ove koncerte Rundek okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistkinje Ane Kovačić i večnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko mladih pripadnika nove 

zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu, Mire Manojlovića (Cul-de-Sac) na udaraljkama i 

Janka Novoselića (TBF, Chui) na bubnjevima, do članova Cargo Trija Isabel i Duce Vranića.

 

Kralj Čačka kaže da je za njega "čast, zadovoljstvo i novo, dragoceno iskustvo uz zahvalnost" što je 

pozvan da svira na tako velikom dogadaju.

 

"Darkov rad iz vremena Haustora i kasniji nastavak u autorstvu je dosta uticao na mene kao autora, na neki način me gradio uz uticaje ostalih autora, a publika može očekivati da ćemo je polako ali sigurno uvesti u Apokalipsu danas", kaže Kralj Čačka.

 

Vođa uticajnog zagrebačkog Haustora, Darko Rundek predstavio se samostalno 1997. godine albumom 

"Apokalipso", na kome je sarađivao sa oko 20 muzičara, ponudivši istinski kaleidoskop različitih stilova koji je brzo stekao veliko poštovanje publike i kritike. Na albumu su se našle pesme "Apokalipso", "Grane smo na vjetru", "Senor"... 

 

Prethodno, “Dovitljivi mali čudaci” trebali su biti peti album Haustora, ali pre nego što je završen, bend se raspao 1990. godine. Pesme planirane za "Čudake" kao što su "Ista slika", "More more", "Šuvar i varivo" završile su na kraju na "Apocalypsu". 

 

Rundek je zatim objavio "U širokom svijetu" (2000), a za sledeći album "Ruke" (2002) iza sebe je okupio mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i "Mhm a-ha oh yeah da-da" (2006), da bi potom sa svedenim Rundek Cargo Trijom objavio "Plavi avion" (2010) i "Mostove" (2015).

Mapa
  • SRC Tašmajdan

    Ilije Garašanina 26
    11000 Beograd

    Beogradska%2071%2C%20Beograd%2011000%2C%20Serbia

Dodatne informacije/Partneri saradnici