Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Psihodelični rok sastav iz Grčke (Atina), Chickn održaće koncert 23. maja u klubu Elektropionir u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21:30 časova a u sklopu svoje evropske turneje.

 

Chickn je grčki psihodelični rok sastav formiran tokom božićnih praznika 2012. godine u Atini. Svoje stvaralaštvo, inspirisano američkom psihodelijom zapadne obale iz perioda '68 -74', krautrokom i evropskom eksperimentalnom muzikom, nazivaju Jetztzeit Rock.

Glavni stubovi benda Chickn su improvizacija, kao i njihova tendencija da prihvate neočekivano. Vremenom su oko sebe okupili veliki broj umetnika i muzičara sa kojima sarađuju i nastupaju, i time dobili slobodu u kreativnosti i mogućnost realizacije svojih trenutnih izražajnih potreba.

Svaki član kolektiva daje svoj jedinstveni stav i doprinos Chickn viziji  i na taj način stvaraju eklektičan amalgam ekstatičkih motiva, maničnih rifova i egzistencijalnih vokala.
Njihovi nastupi su potpuno nepredvidivi jer se ne drže unapred definisane setliste i ne ustručavaju se da u spontanom trenutku stvaraju alternativne verzije ranije napisanih i snimljenih pesama.

Chickn su od svog prvog dana svojim intenzivnim nastupima, od prašnjavih podruma do velikih festivalskih bina, stekli reputaciju jednog od najtraženijih bendova iz Grčke.

Njihov debi album “Chickn” (2016.) pokupio je pozitivne recenzije širom sveta i prvi tiraž je rasprodat u roku od mesec dana.

Chickn su do sada nastupali sa bendovima kao što su Preoccupations (ex. Viet Cong), Moon Duo, The Underground Youth, The Weekend… Takođe, Chickn uživaju i da dele binu istovremeno sa drugim bendovima, stvarajući neobavezne i neočekivane improvizacije.

 

Ulaznice su u prodaji preko sistema EVENTIM-a po jedinstvenoj ceni od 300 dinara koja će važiti i na sam dan koncerta.

Website: http://chicknism.tumblr.com

Facebook: https://www.facebook.com/chickntribe/

BandCamp: https://chickn.bandcamp.com

YouTube: https://www.youtube.com/user/chickngreece

SoundCloud: https://soundcloud.com/chickn-gr