Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

Beograd ovog leta dobija veliki muzički događaj "Belgrade Calling"! Slobodno možemo da kažemo i najveći muzički festival u svojoj istoriji. Od 27. do 29. juna, sa kapacitetom od 25.000 do 30.000 posetilaca, samo sa jednom glavnom binom, mesto regionalnog druženja i odmeravanja snaga nekih od najvećih svetskih zvezda, biće gradsko mesto sa puno vode i zelenila – Ušće! Belgrade Calling 2012 tokom tri dana prikazaće neke od najvećih hedlajnera ovogodišnjih svetskih festivala, neke od legendarnih bendova, koji dolaze, ne samo sa svojim čuvenim hitovima, već i sa novim materijalom.

 

Kupci koji su već kupili ulaznice za drugi dan, moći će  da doplate i kupe ulaznice za treći, ili prvi i treći dan na sledeći način:

 

Kupci koji imaju kupljene ulaznice za:

P2 za 28.jun doplaćuju 3.000 Din. za treći dan (za drugi dan ostaju u P2)

P1 za 28.jun doplaćuju 2.490 Din. za treći dan (za drugi dan ostaju u P1)

Fan Pit za 28.jun doplaćuju 1.490 Din. za treći dan (za drugi dan ostaju u Fan Pit)

P2 za 28.jun  doplaćuju 5.000 Din. za prvi i treći dan (za drugi dan ostaju u P2)

P1 za 28.jun  doplaćuju 4.490 Din. za prvi i treći dan (za drugi dan o staju u P1)

Fan Pit za 28.jun  doplaćuju 3490 Din. za prvi i treći dan (za drugi dan ostaju u Fan Pit)

 

Napomena: paket ulaznica za dva i za tri dana sadrži ulaznicu za Fan Pit - drugi dan ali to je akcija koja će trajati dok se ne potroši kontigent ulaznica predvidjen za Fan Pit. Posle toga dvodnevne i trodnevne ulaznice će za drugi dan sadržati ulaznicu za P1.

 

U prodaji su i dve nove kategorije ulaznica za Belgrade Calling i to: sedeće numerisane i stajaće za barskim stolovima.


Cena VIP ulaznica je:


- jednodnevna - 6.490 din
- dvodnevna (sve kombinacije - 1 i 2 dan, 1 i 3 dan, 2 i 3 dan) - 8.490 din
- trodnevna - 10.490 din

 


Belgrade Calling, Sreda, 27. jun


Festival 27. juna u 17.45 sati otvara domaći bend "S.A.R.S", slede "Public Enemy" (18.50), Dubioza Kolektiv (20.10), Example (21.40), Jessie J (23.20) i "Orbital" (1.05).

 

Jessie J je centralna figura u priči o devojci čiji je uspon bio vrtoglav. Kretao se vertikalno od karijere nevidljivog autora pesama za poznate pop zvezde do statusa najtraženije mlade pevačice na planeti! Singl Domino trenutno je na vrhu Billboard liste, nakon što su album Who You Are i singl Price Tag osvojili svet. Nekoliko stotina miliona pregleda njenih pesama na sajtu Youtube i nastupi na najvećim svetskim festivalima, najbolji su dokaz da je Jessie J na samom pop tronu. Orbital konačno pohode naše meridijane i vredelo je čekati! Novi album, novi nastup, stare himne i četiri svetleća oka koja pulsiraju uz hipnotične bitove iz mraka beogradske letnje noći na Ušću... Halucinacija? Ne, već ekskluzivni šou posle ponoći. Example ili dečko koji obećava. Tačnije, uveliko ispunjava i prevazilazi sva očekivanja! Preko 100.000.000 pregleda na sajtu Youtube, milioni fanova na društvenim mrežama nisu njegova jedina preporuka, već uz to idu i veliki nastupi, kao i britanska turneja po arenama čiji će vrhunac biti u aprilu u londonskoj O2 Areni! Debitovao na prvom mestu aktuelnim albumom Playing in the Shadows? Dobrodošao! Za dodatnu dozu misterije biće zadužen bend Dubioza Kolektiv. Public Enemy imaju toliko tog iza sebe, da je prosto suvišno opisivati najuticajniju hip-hop grupu u dva reda. Kapa dole, vidimo se na Ušću! S.A.R.S. ili jednostavno rečeno – zaslužili su najveću i od nje još veću binu u Beogradu, bravo!


Belgrade Calling, Četvrtak, 28. jun


Drugog dana nastupaju "Sanatorium" (17.00), "Satyricon" (17.55), "Paradise Lost" (19.00), "Black Label Society" (20.15), "The Cult" (21.45) i "Ozzy Osbourne and friends" (23.45).Ozzy Osbourne po prvi put u Srbiji i to sa pravim festivalom u festivalu! Kada ste najveći, onda nije ni čudo da vam na bini gostuje legendarni Slash u pesmama grupe Black Sabbath, virtuozni Zakk Wylde, a tu je i večiti saborac Geezer Butler! Oriće se himne na Ušću... The Cult svoje ime nose sa punim pravom. Posle skoro tri decenije žestokih rifova, magijskog glasa Iana Astburija i supersoničnog rokenrola koji traži veliku scenu, uz novi album koji nam šalju u prethodnicu ovog maja, za njihovu karijeru se može reći da život zaista počinje u tridesetoj! Black Label Society konačno stižu na naš teren gde već imaju pravu armiju fanova, ali i veliku domaću bajkersku zajednicu čiji jedinstveni stil života momci iz Nju Džerzija veoma srčano predstavljaju širom sveta. Paradise Lost je epska poema Džona Miltona, ali i jedan od najboljih metal bendova ikad! Mračniji, glasniji i zreliji dolaze da nam predstave svoj predstojeći album Tragic Idol, a u tome nema ama baš ništa tragično. Epic! Satyricon brane najtamnije nijanse metala – black! Norveški tandem Satyr i Frost prvi su ovom žanru obezbedili mesto u najvećim izdavačkim kućama i tako privukli pažnju na celu scenu. Danas imaju i svoje vino – crno! Sanatorium donose metal sa juga, protkan tradicionalnim linijama. Momci iz bratskog Skoplja otvoriće veliku Ozijevu feštu na Ušću.

 

Prema najavama organizatora set lista se uglavnom sastoji od sledećih pesama:
 
01. Bark At The Moon
02. Mr. Crowley
03. Suicide Solution
04. The Ultimate Sin
05. I Don't Know
06. Killer Of Giants
07. Shot In The Dark
08. Rat Salad
 
Rob Nicholson silazi sa bine, Geezer Butler preuzima bas gitaru
 
09. Iron Man
10. War Pigs
11. N.I.B
 
Gus G. silazi sa bine, Zakk Wylde preuzima gitaru
 
12. Fairies Wear Boots
13. Into The Void
 
Geezer Butler silazi sa bine, Rob Nicholson preuzima bas gitaru
 
14. Road To Nowhere
15. I Don't Wanna Change The World
16. Fire In The Sky
17. Crazy Train
18. Mama I'm Coming Home
 
Geezer Butler i Gus G. se vraćaju na binu
 
19. Paranoid
 
Na beogradskom nastupu definitivno je potvrđeno gostovanje kultnog gitariste Sleša, koji će se ovoj supergrupi pridružiti na Ušću 28. juna.


Belgrade Calling, Petak, 29. jun


Koncertom benda "Ugly Kid Joe" u 17.45 sati počinje treće festivalsko veče, u okviru koga će svirati "The Horrors" (18.50), "Public Image Limited" (20.10), "The Darkness" (21.40), "Faith No More" (23.20) i "The Sisters of Mercy" (1.05).


Faith No More su odlučili da povedu impresivnu listu izvođača na Ušću i kao i sve dobro, dolaze na kraju da još jednom pokažu zašto im nije teško da uče ovdašnje običaje i provode se kao da im je prva turneja u karijeri! Mike Patton, Billy Gould i ekipa su već poslali svoj poziv koji se daleko čuje, a Ušće je mesto gde se sve spaja. The Darkness nisu mračan bend, naprotiv! Blistave odore u maniru najboljeg rokenrola '70-ih i '80-ih prate lucidne vokalne i gitarske vratolomije braće Hawkins koji su sa dva albuma dokazali da veruju ...in a thing called Love! Njihov povratak na scenu bio je na najvećoj evropskoj bini, a ove godine osvajaju sve festivale. Public Image Ltd. su isuviše cenjen bend da bi ove redove pisao bilo ko osim naših najvećih poznavalaca muzike. Ipak, dovoljno je saopštiti: John Lydon poznatiji i kao Johhny Rotten pevaće Rise na Ušću, kao i pesme sa prvog albuma nakon dvadeset godina čekanja! Istorijski trenutak. The Horrors još uvek nisu stigli da na policu stave ovogodišnju nagradu prestižnog magazina NME za najbolji album, a već moraju da pakuju kofere za Beograd! Da je u pitanju njihova godina, svedoči i lista festivala čiju pozivnicu drže u džepu: Coachela, T in the Park, Benicassim, Sziget i da... Belgrade Calling! Simple Minds 21. veka! Ugly Kid Joe je zapravo bend onog lepog mladića koji nam je pevao Everything About You. Whitfield Crane okupio je bend da bi vratili i onu drugu stranu '90-ih koju smo tad pratili preko divljih kaseta ispred SKC-a! Ne postoji idealniji bend za otvaranje treće festivalske večeri. The Sisters of Mercy ni manje ni više su zaduženi za finalnu žurku posle ponoći! Vrhunac energije na Ušću biće u dobrim rukama benda koji je oduvek bio isuviše kul za bilo šta pre 00:00. Koliko glasno ćemo na kraju trećeg dana ponoviti taj stih: I Want More...

 

Veliki ovogodišnji muzički festival „Belgrade Calling“ dobija i finalno, četvrto veče! Pored prve tri festivalske večeri 27, 28. i 29. juna, u subotu 30. će u finalu Jelen Top 10 turneje na Ušću nastupiti neki od najvećih domaćih bendova. Svim kupcima ulaznica za bilo koji od prva tri festivalska dana, prilikom ulaska na festival biće besplatno uručene dodatne ulaznice i za četvrti dan.
 
Četvrtog dana koji je naknadno dodat kao finale "Jelen Top 10" turneje nastupiće domaći bendovi, koji su već obišli 10 gradova po Srbiji: "Straight Mickey and the Boys", "Snakes, Sharks and Planes", "Bjesovi", "Darkvud dab", "Kanda, Kodža i Nebojša" i Blok aut", a njima će se specijalno za festival prodružiti "Svi na pod", "Eva Braun" i "Goribor".

 

Video
Mapa
  • UŠĆE

    Novi Beograd
    11000 Beograd

    Bulevar%20Nikole%20Tesle%2C%20Belgrade%2011000%2C%20Serbia

Dodatne informacije/Partneri saradnici