Učitavanje

Datumi

Detalji događaja

Najdžel Kenedi otvara 50. Zlatni BEMUS

 

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održaće spektakularni koncert pod nazivom „BACH MEETS KENNEDY MEETS GERSHWIN“ na otvaranju 50. BEMUS-a. Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom u sredu, 10. oktobra u 20h, a ulaznice su u prodaji od 15. avgusta preko Eventim mreže i na blagajni Sava centra.

 

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara- od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

 

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere "Summertime", "They Can’t Take That Away From Me" i "Porgy and Bess" obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu "Kennedy Meets Gershwin", objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

 

Kenedi je izjavio: "Za mene se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka: kroz fuziju džeza i klasične muzike, prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima!”

 

50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra. Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Dodatne informacije/Partneri saradnici