Učitavanje

Nema aktivnih predstava za ovaj događaj!

Detalji događaja

24. Business Café Srbija – Novi Sad

,,KAKO DA MALI PROIZVOĐAČI POSTANU PREPOZNATLJIVI?“

Utorak, 25. april 2017, 19h – 21h

Kućerda – Balkan Beat Bar

 

Business Café Srbija - popularno okupljanje preduzetnika – ponovo dolazi u Novi Sad u utorak, 25. aprila, u nameri da nastavi širenje preduzetničkog duha, razmenu znanja, ideja i iskustava među onima koje te priče najviše zanimaju i onima koji tek razmišljaju o preduzetništvu kao opciji.

 

24. Business Café Srbija baviće se pitanjem „Kako da mali proizvođači postanu prepoznatljivi?“, što i jeste jedna od najvećih poslovnih nepoznanica. U prijatnom ambijentu novosadskog bara Kućerda, poznatog i kao Balkan Beat Bar, sve zainteresovane će sa svojim iskustvima na profesionlanom putu od skromnih početaka do danas prepoznatljivog imena, upoznati:  

 

•          Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće LUNA iz Požarevca koja izrađuje kompletan program ženske konfekcije i pratećeg aksesoara. Počela je skromno, u krojačkoj radnji svoje majke, ali sa željom da stvori ženski modni brend koji će biti sinonim za kvalitet, udobnost i eleganciju. Tokom dve i po decenije predanog rada, posvećenosti i istrajnosti uspela je uz podršku svog tima da od ,,Lune“ stvori stabilan poslovni sistem sa više od 180 zaposlenih i tehnološki opremljenim  proizvodnim pogonom na 3000 m2. I ime poznato i vam granice Srbije i regiona.

 

•          Boško Lučar, vlasnik pekare i kafića „Čarolija“, i tri istoimene prodavnice zdrave hrane. Preduzetnik već 12 godina, počeo je skromno, kako to već biva, a danas ima 35 zaposlenih i „ime“ koje mnoge Novosađane asocira na ukusno pecivo bez aditiva, ili prijatan ambijent kafića u kome se, uz kafu, prave i čarolije od smootija. Boško kaže da svako ima svoju dozu čarolije po koju treba da dođe u njegovu pekaru i kafić, i veruje da su njegove čaroliija i „Čarolija“, odnosno uspeh koji je postigao rezultat toga što je pratio samo sebe i svoju intuiciju. Najveći pokretači su mu, kaže, supruga i deca.

 

•          Sandra i Ivana Brnada, rođene sestre, koje su 2012. osnovale SISTERS CUPCAKES kao porodični biznis – specijalizovanu radnju za izradu kapkejkova, u čemu su bile pioniri na novosadskom tržištu, ali i voćnih pita, čizkejka, tarti, kolača na štapiću, malih torti. Ljubav prema slatkišima bila je u pozadini ideje da krenu u posao, a cilj proizvodnje - napraviti i ponuditi proizvod bez aditiva, hemijskih dodataka, polugotovih i gotovih smesa. Svaki recept je prerađen da bi više odgovarao ukusima i navikama našeg tržišta, a sestre kažu da su uvek u traženju i eksperimentisanju sa novim i zanimljivim ukusima.

 

Novosadski preduzetnički susret vodiće Marija Radojčić, vlasnica licence Business Café Srbija, i sama preduzetnica koja razvija porodični biznis ,,Friški jazački sirevi”, po tradicionalnoj recepturi i na sopstvenoj farmi.