Učitavanje

Trenutno nema događaja od ovog izvođača.

Budite obavešteni kada budemo imali slobodne ulaznice.

Popularni pevač Rambo Amadeus bi u bližoj budućnosti želeo da poseti svoje fanove u Srbiji i zakaže koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.


Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Rambo Amadeus. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

Rambo Amadeus čije je pravo ime Antonije Pušić je rođen 14. juna 1963. godine u Kotoru. Između 1972 i 1984 godine je predstavljao Jugoslaviju u brojnim internacionalnim regatama u čemu je bio uspešan. Njegove satirične pesme u kome se ismevaju političari i čudne navike običnih ljudi i muzika koja je mešavina Džeza, Rock’a, Drum an Bass’a kao i elektronske muzike mu je donela veliku popularnost. Od 1988 godine do danas je izdao 10 albuma i još 6 kompilacija. Snimao je duete sa Vesnom Zmijanac i Knezom, i cuvenu pesmu "Amerika i Engleska bice zemlja proleterska", koju je otpevusio sa Micom Trofrtaljkom i Borom Čorbom. Njegova tri albuma bila su albumi godine rokenrola "O tugo, jesenja", “Kataklizma komunizma" i "Psiholosko-propagandni komplet M 91". Učestvuje sa šou programom i na "Beogradskom proleću", a u Beogradu je u više navrata ponajviše svirao u Studentskom kulturnom centru i Domu Omladine. Njegovi najveći kontraverzni hitovi su pesme "Vanzemaljac", "Žene", "Pilot babo", "Manijak", "Glupi hit", "Balkan", "Smrt popa Mila", "Džemo voli džem"... Godine 2000. pojavila se njegova kompilacija sa 14 najboljih hitova pod nazivom "Jedva sakupljene pesme". Retko govori za novine, izbegava intervjue i živi povučeno. Nastupao je i u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Republici Srpskoj... Uvek bi iskoristio priliku da uzdrma festivalsku, ali i televizijsku publiku.