Učitavanje

Dostupne Eva Braun ulaznice

Nema dostupnih Fan Reports

Napišite Fan Report (izveštaj)

Još uvek nema napisanih Fan Reports za Eva Braun. Budite prvi koji će napisati izveštaj i podeliti iskustvo sa drugima.


Opis izvođača

EVA BRAUN I PRIJATELJI
❗ Humanitarni koncert: ,,Neko kao ti..." ❗
Ulaznice su dostupne na Eventim Serbia prodajnim mestima po ceni od 1.000 dinara!

***
Više od tri godine Eva Braun nije održala solistički koncert u Beogradu.

7. septembra će konačno izaći pred prestoničku publiku uz brojne prijatelje i humani povod.

U Dom omladine Beograda 7. septembra Eva Braun će binu deliti sa
Giletom (Električni Orgazam),
Kojom (DISCIPLIN A KITSCHME),
Koletom (Veliki Prezir),
Mikijem Ristićem (Darkwood dub),
Gvozdenom (Kristali)
Ognjenkom i Nikolom (autopark),
Sergejem Trifunovićem,
i grupama Ničim izazvan i Magic Bush.

***
Humanitarni koncert pod nazivom ,,Neko kao ti..." pod pokriteljstvom NORBS - Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije i DMD Srbija organizuje se u cilju prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Dišenova mišićna distrofija (skraćeno DMD) je jedna od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci koji usled ubrzanog propadanja mišića već najkasnije sa dvanaest godina budu vrlo teško pokretni, a retko dočekaju dvadeseti rođendan.

Cilj organizacije DMD Srbija je podrška osobama obolelim od Dišenove mišićne distrofije i povezivanje međunarodnih kliničkih ispitivanja sa dečijim relevantnim klinikama u Srbiji, kao i uključivanje obolelih dečaka iz Srbije u klinička ispitivanja lekova specijalizovanih za potencijalno lečenje Dišenove mišićne distrofije.

Do pojave grupe Eva Braun, vojvođanski grad Bečej nije postojao na rock mapama naše zemlje. Četiri drugara, Milan Glavaški (gitara, vokal), Petar Dolinka (gitara, vokal), Goran Vasović (bas, vokal) i Ljuba Rajić (bubnjevi) počeli su da slušaju muziku i komponuju posle smrti Džona Lenona, a prve demo snimke uradili su 1985. godine. Zvanično, grupu Eva Braun osnovali su u proleće 1991. godine, u iznajmljenom stanu u ulici Miše Dimitrijevića u Novom Sadu, kada su nastale i prve pesme (“Kuća lutaka”, “Kao da znam”, “Sva tvoja ćutanja”, “Dan pobede”). U septembru iste godine, nakon odsluženja vojnog roka, pridružuje im se Ljuba Rajić. Naziv benda nastao je na predlog Gorana Vasovića, nakon gledanja biografskog filma o Adolfu Hitleru i ostali članovi su ga jednoglasno prihvatili, kao veoma neobičnog i istovremeno provokativnog. Sa probama kreću u novembru, kako bi svoj prvi concert održali krajem 1991. godine, u bečejskom “DB Klubu”, gde su izvodili, pored autorskih pesama, i obrade hitova grupa The Beatles, The Byrds, Little Richard-a, kao i domaćeg VIS Idola. Gotovo celu 1991. godinu komponovali su muziku koja će se ubrzo naći na njihovom debi albumu.


Prijavi se

Budite obavešteni o novim događajima.

Eva Braun bi u bližoj budućnosti želeli da posete svoje fanove u Srbiji i zakažu koncert. Ako ste zainteresovani i želite biti informisani, registrujte se ovde.